Bara döda fiskar följer med strömmen

och nu så kanske jag räknas som en död fisk, för jag har lagt in en gilla-knapp på bloggen. Mest bara för att jag vet själv som "driver" en blogg att ibland så orkar man inte kommentera men man gillar vad personen skriver, helt klart! Man kanske är lite feg, just för att oftast är personen ingen man känner och man kanske inte vill kommentera det första man gör. Så för att underlätta, kanske mest för dem som inte har blogg själva, men som håller med om sånt jag skriver osv så har jag lagt in knappen (för är man i världen av bloggsvärmeri så kommenterar man det man gillar, så äre bara)! Det är enkelt och bekvämt! Hope you like it (hehehe).



Nat


Natalie och otursmolnet (snälla gör en saga av mitt liv)

Varför jag har så jävla mycket otur, det har jag ingen aning om. Jag har inte gjort nånting för att förtjäna det, I've paid enough trough my years. Jag vet, man ska inte säga så men jag säger det ändå. För att jag kan. Ja, oftast när jag blir sårad så är det för att jag kanske trodde lite mer på människan bakom "järningen" än vad jag egentligen borde. Men varför självdö när man kan blomma? Nånting som jag kan säga om förhållanden, och då menar jag alltså förhållanden generellt är att de kommer och går - vissa av dem, de som är menade. Andra är där från den första ögonblicket och vissa dör efter det andra. Det vet jag i alla fall. Om jag vet.

Jag och en som jag numera
är väldigt god vän med, vi började vårt förhållande med att de tog in mig i sin lilla grupp, sen ändrades gruppen, jag började umgås med andra som kanske på den tiden var lite snällare, sen började vi umgås i en ny grupp och det funkade fortfarande inte så jättebra emellan oss, vi slutade prata nästan helt i typ 1,5 år för vi helt enkelt inte passade bra ihop (nej, alltså vi slogs inte vi bara brydde oss inte om varandra, vi sa liksom inte "vår vänskap är över") och nu har vi efter den tiden och utan någon konstig gängbildning hittat varandra igen - fast på ett nytt moget sätt.

Sen Karl....
Ja, Kallekamel. Vi var bra kompisar när vi var riktigt små, sen blev han fjantig och slogs med pinnar med sina kusiner, sen började vi spela i band tillsammans och på scen funkade vi bra men utanför då var jag boss och kalle var less... så vi (läs: jag) tyckte det skulle bli så skönt att inte gå i samma klass som Karl efter 10 år tillsammans meeeeeeeen I was so damn wrong. 3 år till skulle det bli. Jag storgrät vartefter jag yttrande; "Jag vill inte gå tre år till med Karl!!". Men så blev det. Kalle klättrade upp i sitt klätterträd där en sväng (läs: typ hela 1:an och 2:an) och försvann från jorden (surmule) men när han sen kom tillbaka och det gick att prata med honom igen - då blev han en av mina finaste vänner tillslut. Alltid där - även om han har tendens att komma försent när man satt en tid när han ska vara där. Men han lyssnar alltid och vi är oftast väldigt eniga om saker och ting.


ja, alltså.. eh? Vi är snälla mot varandra, lovar.

Såg någonstans i nån tidning att
de skrivit om det är okey att officiellt göra slut med en kompis.
Vad tycker ni?
Liksom man ibland vet när någon kommer finnas där föralltid redan efter inte mer än ett par månader så kan man lika lätt känna att kemin utslocknar båda parter och inte gynnar någon. Det är ju som man säger; man väljer sina vänner. Det är en mänsklig instinkt. Det är ofta så att när man en gång vet vad man blivit lurad av så väljer man oftast inte en liknande till (förutom när det gäller bad guys de har en tendens att te sig olika gång på gång..). Självklart finns det många, många undantag. Men jag vet allra oftast vilket "min typ av vän" är så fort jag ser den. Sen kan "min typ av vän" vara väldigt olika ska ni veta.

Vad tror ni om vänner och förhållanden?


Nat

Är det inte meningen att magen ska puta ut och fylla byxorna när man ätit?

Jag är så mätt så jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen. Först denna portion x 2:



sen tog den en stund så slank även en "liten" bit av detta ner....



men trots detta ser glappet mellan min mage och min byxlinning fortfarande ut såhär:


Detta är en liten demostration
för alla de som gillar att påpeka att jag inte ser ut att äta. Jag äter, jag lovar. Vissa dagar glömmer jag bara bort det, oftast de dagar då jag druckit för mycket kaffe och magkatarren slår in. Men annars kan jag lova er att jag äter. Man kan inte träna utan att äta och jag gillar att träna. Jag har tränat i så många år att jag faktiskt är fullt medveten om detta. Att jag sedan rasat i vikt är en helt annan femma, något alla inte behöver lägga sig i!! Men nu är jag påväg uppåt igen! Hasta la vista!

Nat

Det här ska jag fasiken lära mig om det så tar år!



A crazy dream of mine! Nån som är på? Jag behöver tre stycken! Fyfan vad roligt. Jag gillar såna roliga, kreativa grejer. Kan faktiskt en hel del såna onödiga grejer, hehe. In fact - I'm an expert at them... Jag SKA lära mig det här! men jag behöver som sagt fler frivillga... anyone som känner sig sugen?

Har precis stoppat in
min färdiggräddade kladdkaka i frysen (mycket effektiv avfrostning) och väntar på att Mandis ska dyka upp! Sen ska vi kika på OUAT och fika. In case you haven't notised så är jag så jävla beroende av Once Upon A Time. Herregud, så fort jag haft tid har jag slagit på ett avsnitt och nu är jag på det senaste - sen har inga fler kommit än!! Hur fan ska jag klara mig?!

Tur jag kan läsa
annars hade det vara rena katastrofen....

Nat

Fighting fire with fire



lyssnar på The Cardigans - något jag inte gjort på år! Hade glömt hur bra dem är! Ett avsnitt av OUAT sen säger jag godnatt!

Hälsa till satan, vi hörs!






Man ignorerar inte saker för att man inte vill kännas vid dem, man ignorerar saker för att man helt enkelt inte kan klara av dem.

Trött, sov faktiskt fram till halv tolv idag och sov strax över 12 timmar - det har jag inte gjort sen gud vet när, haha! Slappdag idag, ska dock slänga på mig något och gå på en promenad, det kliar i benen! Sen borde jag plugga lite teori och plinka lite på pianot!

Ha en go söndag gott folk!

Nat

Sanningen kommer alltid fram

Det är klart, sanningen är svår att svälja, speciellt när man får veta att man gått på en lögn. En bluff. Just då, är sanningen svår. Undermedvetet har du vetat att det var något fel hela tiden men du har inte kunnat sätta fingret på vad. Sen, sen kommer det där ögonblicket när allting bara klarnar och "jag tänkte väl det" slinker ut mellan läpparna på dig. Nog för att du inte visste nånting innan, för lögnen var egentligen för dålig för att vara sann, men nu vet du helt plötsligt ännu mindre.

Nej,
det kanske inte är lätt att säga sanningen när man försöker vara rationell, men om den rationella planen inte funkar, är det inte lika bra att följa det som finns inuti?

Det kan gälla
stora som små lögner, lögner vänner emellan, lögner för samhället eller en lögn för sig själv. Ibland får man helt enkelt ta och ge upp kampen mot sin egen envishet, för är man inte ärlig mot sig själv, så är man inte det mot så många andra heller. Det finns ju en anledning till att våra mammor lärt oss att ljuga är fult. Bara en tanke som slog mig.

Nat

You guys are great

Firade som sagt den nyblivna 20-åringen Sandra på Thai igår, god mat och mycket trevligt sällskap! Blev en hel del skratt och flams, men så ska det vara! Eller...så blir det när vi är tillsammans allihopa, hehe...

Studenterna hade fest på Taket
och egentligen var det meningen jag skulle stanna hemma men när Kalle och Jontan skulle dit då tyckte jag det var bra idé att hänga på! Kvällen fortsatte på samma sätt som den börjat i storts sett - vid ett bord med fina vänner och mycket skratt! Jag gillar att skratta, jag gillar att se folk glada och det var mycket glatt folk igår! Är faktiskt lite stolt över flickorna som fixat ihop det hela, för de lyckades riktigt bra - även om "mamma" gav dem extra råd till nästa gång, haha!

Jag får faktiskt be om ursäkt
för den dåliga bilduppdateringen, hade kameran med mig i torsdags men det kom liksom aldrig ur väskan... inte igår heller.. Jag ska bättra mig, jag lovar!


Bild från Harrys facebook!

Kul att ni gillade nya designen
förresten, it makes me happy that you do!! Det är faktiskt kommentarerna som gör att man får en extra kick, jag brukar vara väldigt generös med att ge andra kommentarer, man känner sig inte helt onödig i sitt skrivande då, haha!

Nu ska jag hoppa in i duschen, hörs senare hörrni!

Nat

Do you like it?

Vad tycks?!

jomensåatteh..?

Vilken kväll det var igår! Riktigt mycket folk på Harrys igår - men det var väntat! Fjantdans på hög nivå - så ska det väl vara? I alla fall när man är med oss! Alltså ja, det är väl lite suddigt i kanterna men....det är det nog för alla som var där mer eller mindre, haha!

Lyckades tappa husnyckeln ("fa-an Natalie" tänker Diana nu, haha!) efter att ha rotat i väskan, well done, very well done! Så jag antar att jag måste gå på järnaffären och be dem göra en kopia... Alltid ska nått försvinna, tur att jag har bra lokalsinne så jag inte tappar bort mig själv nånstans!! 

Fick lov att hoppa upp "tidigt"
imorse, iväg till doktorn och sen jobb nån timme! Kollat igenom sms jag skickat till mina vänner när jag letat efter dem igår - "Var är du?", "Hallå?", "Är det du som står i baren?", "Nä, det var visst någon annan", haha! Det enda som är konstigt när man åker på ett ställe som Harrys är att det är svårt att hålla ihop när man är många, man vill vara med alla men helt plötsligt vet man inte var nån är och så har man väldigt lite blod i alkoholomloppet och ja, ni vet hur det är! Så känner jag det och jag tror nog att vissa kan hålla med! Men det var en bra kväll hur som!



Ikväll ska vi fira Sandra
på det lugnare (?) viset och käka middag på thai vi närmsta, blir mysigt! Men tills dess så tänker jag nog faktiskt spendera dagen i sängen, mer eller mindre... hehe

Kommer nog även att hoppa upp en ny design idag.. en ljusare variant, tycker det behövs!

Nat

Get it on.

Hello!

Första hellediga dagen på forever, skönt! Idag är ingen vanlig dag för idag är Sandras 20-års dag, hurra, hurra, hurra!! Stort GRATTIS!!

Varit ute på promenad, vart dock fast på skolan i diskussion med Diana, haha vad ovanligt, postat lite ansökningsgrejer och nu är jag hemma igen! Och ikväll bär det av till fjället, fan vad härligt! Ska bli grymt kul!!



Har fått massa fina kommentarer,
argument och förslag senaste tiden (både på bloggen och utanför fast riktat på bloggen) så jag tänkte jag skulle svara på lite grejer! Eller i alla fall två!

Postat av: Mia

"Har aldrig tänkt tanken att man kan klippa av de kluvna hårtopparna - tack för tipset! :D

Jag flätar alltid mitt hår eller snurrar i en knut innan jag sover men det blir så jekla krusigt och trassligt på morgonen då och om man använder plattång då motverkar man ju hela syftet. Har du kommit på nån bra lösning på det?

Jag brukar ta hälften så mkt schampo en gång och skölja ur rester av hårprodukterna och sen ta lika mkt schampo en gång till. När resterna är borta kommer de bra ämnena i schampot åt att verka på håret, har jag läst i nån skönhetstidning. Dessutom går det åt mkt mindre schampo då eftersom man sköljer håret mer med vatten. Jag har gjort så eftersom jag har velat snåla på dyra schampon, men har du hört varför man inte ska schamponera mer än en gång? Är det bara mängden man pratar om?

Jag brukar sova med oljeinpackning i topparna flätade, det är verkligen skitbra! :D
"

Svar: Det absolut bästa för att få rakt hår igen är att spraya håret med vatten alternativt saltvatten när man vaknar och kamma det med en bradtandad kam med jämna mellanrum medan det torkar, men det tar ju lite tid innan det torkar oftast så för den som har brottom om mornarna har jag ingen direkt dunderlösning måste jag erkänna! Leave-In-Balsam funkar också som alternativ!

Det är bra att du varit snål med schampoo! I tipset står det att man ska schamponera EN gång, men de lär ut på frisörskolorna att man ska schamponera två gånger. Mängden är väl det viktigaste, men om man väljer att schamponera en eller två gånger är mer beroende på om man har produkter i håret eller inte (precis som du skrev att du gjorde), en gång räcker om man inte använder hårprodukter eftersom det oftast är mer fett än lortigt.

Postat av: Jennifer

Är once upon a time bra? skriv ett inlägg om det, funderar på att börja se det ;)

Svar: Once Upon A Time är grymt! Är helt inne i det, vill bara slänga på ett program så fort jag har tid att sätta mig ner! Tänk er alla sagofigurer ni läst om som små, allihopa, alla dem är med i den här serien!

Vill egentligen inte skriva för mycket om det, med risk för att försäga mig liksom så jag skriver ut det som Kanal 5 skrivit så blir det ingen miss från min sida!

 

I Once Upon a Time får vi följa 29-åriga Emma Swan (Jennifer Morrison) som på sin födelsedag får besök av Henry, hennes biologiska son som hon gav upp för adoption. Naturligtvis gör hon vad varje vuxen skulle gjort och kör till hans hemstad, Story Brook, för att lämna honom. Det är här historien tar sin början.


Tiden står stilla i Story Brooks och invånarna är egentligen sagofigurer men vet inte om det själva utan har glömt sitt tidigare liv. Den enda som vet hur det ligger till är Henry och den enda som kan bryta förbannelsen är Emma, Snövits dotter.


Tyvärr tror ingen på Henry förrän Emma bestämmer sig för att stanna och ta kampen mot hans adoptivmamma – borgmästare i staden men även den elaka drottningen som kastat förbannelsen över staden. I varje avsnitt får vi träffa nya invånare och lära oss mer om hur de egentligen kom till.


Serien utspelar sig både "en gång för länge sedan" och i nutid alltså! Alla dessa sagofigurer som bor i sagolandet ni läst om så många gånger är alltså "fänglade", allting står stilla, det vet inte själva vilja de är men det kommer ni att få veta ju mer ni ser av serien! Allting är sjukt spännande och ni kommer att ta sida otroligt snabbt! Se, den säger jag bara!!

Hoppas ni orkade läsa allt, annars har ni missat, hehe!

Nat


Whooooooo are you, uh uh, uh uh

Första teorilektionen på typ 7 månader och det sitter fortfarande en hel massa bakom pannbenet, haha! Nej, skämt o sido så hade det inte försvunnit särskilt mycket, jag har övat ganska bra faktiskt! Är sugen på att börja plugga nu! Har kanske inte sagt det men jag ska i alla fall söka in till musiklärarprogrammet som det heter på vissa skolor. Har insett under min tid som vikarie att det är mitt kall (som jag kan se just nu i alla fall) - förutom att bli musiker på heltid liksom men det....det går segt, men det går lite framåt trots allt!

Suttit och pratat med Linnea som jag inte sett på hur länge som helst (förutom stunden igår som sagt), skönt! Vi kommer ses imorgon också, haha!
Imorgon fyller min bästis hela 20 år! När fan blev vi så gamla? Vi, 20? Det känns lite konstigt faktiskt men roligt! Så imorgon är det go hard or go home på Harrys i Sälen (om vi har chaffis) Kapten Röd spelar - kan inte en enda låt. Inte riktigt min stil men vafan det är förjävla roligt ändå!! Linnea m.fl ska fira en av sina vänner så de ska också på Harrys, hoppas på en dunderkväll!



Nu ska jag slänga mig i soffan och slå på OUAT, trodde ni verkligen jag skulle hinna det i morse? Haha. Jag kan fan inte duscha snabbt längre. Det är alldeles för skönt att duscha för att göra det kort.

Nat

Brisk!



Sovmorgon! Första gången på länge, men inte var den lång inte. 20 grader kallt ute så jag tror nog promenaden jag och Linnea planerat in får ställas in, eller äsch, det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder. We'll see how it turns out!

Har musikteorilektion vid 13, pluggar för fullt här hemma och spelar så ofta jag kan men det är skönt att få gå igenom allt. Rytmgrejer är dessutom väldigt svåra att göra själv..

Har träningsvärk i både ben och rumpa idag vilket är skönt, så ser ni någon som går som en gammal tant så är det jag, haha! Känns bra att känna att man gjort något och det känns förjävla bra att vara hurtig igen! Vill tacka alla jag mött som gett fina kommentarer om både skor och hudfärg förresten, ni är väl för goa! Ska slå på ett avsnitt Once Upon A Time nu, sen hoppa in i duschen och fixa mig och sen utföra några ärenden! Hörs senare!

Nat

What a day!

Haha, en dag som började med endast ett gympass inplanerat slutade med: gym nån timme, sång med Isak, kaffe och snack om kroppshår med Linnea & Diana och en skidtur med Diana och barnen!

Typiskt mig så lyckades jag tappa mobilen på väg ut från skolan (min träningsjacka har inga dragkedjor, smart) men märkte ingenting förrän jag skulle ta ett kort på barnen i slutet av skidturen så jag gav mig ut på en vända i samma spår som jag och Ludde åkt i (den var bara en dryg kilometer, vi tog genvägar och grejer, haha) - fast aningen snabbare, men det var ingen mobil vid spåret....men när vi kom till skolan så visade det sig att en kompis lillebror hittat den och tagit med den hem för han visste att det var min. TUR! Nästa gång får den stanna hemma...(who am I kiddin'). Men vad är väl en dag utan lite spänning?



want one of those...

Är totalt död
efter denna dag men två träningspass! Blir en tidig kväll, helt klart. Imorgon väntas promenad och fika med fina Linnea som jag bara träffade en snabbis idag! Ciao!

Nat

hey, I put some new shoes on and suddenly everything is right

Såg att skoaffären här på byn (ja....vi har bara EN) hade rea på alla vinterskor så jag kikade förbi för att se om jag kunde fynda mig ett par nya boots för mina favvisar är totaltrasiga (somliga går med trasiga skor vettni).

Har ju letat efter ett par vanliga svarta boots hur länge som helst, såna som är så inte just nu (haha), och har kikat på ett antal men inga har riktigt fallit mig i smaken. Antingen har de varit för breda, för långa, i felstorlek, med rågummisula, för stora runt vaden eller bara slut. Men today was my lucky day!


lyckades få lort på dem direkt såklart men det går ju bort!




Gjorde något idag som jag aldrig gjort förut...jag solade solarium. Med min lilla hypokondri så har jag fått för mig att man ökar risken för cancer med 75% bara av att sola en eller två gånger... jo tjena. Men nu har sjukan förklarat att det är när man solar 2-3 ggr i veckan som det är på det viset! Skratta ni!! Skrattar bäst som skrattar sist! Haha....

Och som den halviranier jag är så blev resultatet "svart på en kvart", haha! Okey, man solar i 20 min men ni förstår ändå. Kände att jag behövde piggas upp lite, bättra på färgen så den håller sig! Är ju brun året runt, men det är klart jag känner mig blek för det!



Nat

Friskt hår, del 3!

Hur många har inte som jag försökt få långt hår, riktigt långt hår utan förlängning? I guess you're quite a crowd! Nu har jag lyckats få väldigt långt hår två gånger men har varit tvungen att klippa det för att det antingen varit risigt eller felklippt.. MEN tredje gången gillt va?! Nu sist så var det ju får att det var sneklippt men håret i sig var fint!

För att få långt välvårdat hår så måste man verkligen ta hand om håret!! Här är 10 tips (från http://makeupstuff.blogspot.com som är en nedlagd blogg?) om du vill att ditt hår ska hålla länge;

1. Ett hår som går ned på halva ryggen är flera år gammalt (4-5 år gammalt) och skört. Behandla det som om det vore ett riktigt ömtåligt gammalt plagg i silke eller spets, eller en tunn nylonstrumpa. Skulle du slita i det eller slita en borste vårdslöst genom det?

2.
Borsta aldrig håret när det är blött, det är elastiskt och mycket skörare. Red ut det med en bredtandad kam och hantera det försiktigt. Red ut alla tovor försiktigt från topparna och uppåt. Använd allra helst en kam utan "sömmar" eller skarvar. Det finns billiga handgjorda kammar utan skarvar på tex Kicks av märket Wika.

3. Många med riktigt långt har sitt hår uppsatt i knut ofta, så topparna skyddas från allt slitage nedsläppt hår blir utsatt för. Det finns mängder av snygga knutar och håruppsättningar och tusentals snygga hårpinnar, hårkammar och andra redskap. Sätt upp håret om det finns risk för att det fastnar i saker, tex vid städning. Att fläta håret på kvällen innan du går och lägger dig hjälper om du har problem med tovor och trassel och sover oroligt.

4.
Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj mjuka och släta håraccessoarer.

5. Rengör dina borstar och kammar med jämna mellanrum, de blir snabbt fulla av fett, smuts, döda hudceller, rester av stylingprodukter och damm. Rengör med schampo, du kan skrubba kammen med en nagelborste och dra lite papper mellan tänderna.

6. Schamponera sällan och med lite schampo men använd mängder med balsam. Tar ditt schampo slut innan ditt balsam så gör du förmodligen fel. Schamponera bara en gång, en liten klick räcker. Försök tvätta håret mer sällan, schampo dagligen sliter på håret. Använd alltid massor av balsam, men inte på hårbotten, börja applicera balsam från öronen och nedåt, särskilt i topparna.

7. Gör inpackningar en till två gånger i veckan. Du kan göra en egen inpackning med ditt vanliga favoritbalsam, ta en del balsam, 1/4 del honung och 1/4 del aloe vera gel. Värm i micron några få sekunder tills det blir varmt, applicera på torrt eller handdukstorkat hår, vira en handduk runt och låt det sitta i 10 min - 1 timme, skölj noga.

8. Fönen och plattången är onda mot ditt hår. Undvik dem så mycket som möjligt och låt håret självtorka. Även färgning sliter mycket på håret, blonderingar och blekningar är allra värst.

9. Klipp inte för mycket. Hår växer ungefär 1 cm i månaden, går du till frisören varje-varannan månad och klipper av 3-4 cm så kommer håret inte att bli längre. Så enkelt är det. Välj en frisör som inte klipper mer än du ber om eller be en kompis klippa dig istället. Håll däremot efter och klipp av kluvna hårtoppar, läs mer om kluvna hårtoppar i inlägget Sex myter om kluvna hårtoppar.

10. Ät nyttigt och varierat, särskilt b-vitaminer och e-vitaminer är viktiga för att få friskt hår. Sköt om dig.

Nat

don't believe the mask it adapts to any lie

bilder som får summera helgen!


det har varit kallt men jag har varit ute på både en, två och tre promenader trots det!


ja, det här ölbilden får representera både fredag och lördagskvällen eftersom jag var ute båda kvällarna och tog någon i gott sällskap!


varmamackor och varm oboy med la familia, kör på vardagslyx och har kantarellstuvning i!


och vi avslutar med fingret eftersom jag känner frustration och fick raseriutbrott igår, någon som känner igen sig? Just say fuck you and smile that sarcastic smile!

ni får även en av mina favoritlåtar just nu;



Nat

Friskt hår, del 2!

Här är sex myter om kluvna toppar som ni antagligen hör ganska ofta! Kluvna toppar får vi ju alla....eller får vi?

Myt: Det finns inget att göra åt kluvna hårtoppar, alla får det.
Falskt. Hårets kondition påverkas direkt av hur du hanterar det. Det som sliter på håret är tex att: borsta det oförsiktigt, borsta blött hår (det ska redas ut med en bredtandag kam, försiktigt), föna håret, använda plattång, schamponera överdrivet mycket, slita i håret och klämma det. Olika hår är också olika tåliga.



Myt: Alla kluvna hårtoppar ser likadana ut.
Falskt. Kluvna hårtoppar kan se olika ut. Det vanliga är att toppen är bruten i två delar så det bildas ett V, men ett hårstrå kan även vara brutet på flera ställen längst med hårstråt. Hårstrån kan även bli skadade inifrån, då bildas små vita prickar/bollar på hårstråt där stråt senare kommer att brytas av.
På sajten splitends.bebto.com finns det bilder och beskrivningar av kluvna hårtoppar och skadade hårstrån.

Myt: Det finns produkter som förebygger kluvna hårtoppar.
Någorlunda sant. Det finns dock inte en ultimat produkt. Att använda en bra bredtandad kam istället för borste, göra inpackningar 1-2 gånger i veckan, använda mycket och bra balsam som passar ens hår, etc, kan hjälpa väldigt mycket.

Myt: Det finns produkter som lagar kluvna hårtoppar.
Falskt. En kluven hårtopp går inte att reparera, om du tittar på bilden ovan så förstår du varför. Däremot finns det produkter som tillfälligt "limmar" ihop hårtoppen så den inte ser skadad ut, skadan kan dock sprida sig längre upp på hårstråt och även fastna i andra hårstrån. Håret ser också ofta risigt ut.

Myt: Det enda man kan göra åt en kluven hårtopp är att klippa av den.
Sant. En kluven hårtopp ska klippas av så snart som möjligt innan den hinner sprida sig uppför hårstråt och trassla till håret ännu mer. Se nedan.

Myt: Du måste gå till frisören var 6:e vecka och trimma topparna.
Falskt. Det viktiga är att hårtopparna klipps av, men du behöver inte göra det hos frisören. Allt hår är i olika längder, eftersom håret växer i olika cykler och det är bara några procent som är maxlängden på håret. Har man långt hår får man ofta kluvna hårtoppar så pass högt upp i håret (1-2 cm över topparna) att en vanlig klippning inte får bort de kluvna hårtopparna. Det enda som hjälper är att klippa bort dem för hand, en och en.
Sätt dig i bra ljus med en bra hårsax, gå igenom håret en liten slinga i taget, och klipp av alla kluvna hårtoppar du ser, en cm ovanför skadan (eller be en god vän hjälpa dig). Det är lättast att se topparna i solljus och det hjälper att ha en svart t-shirt som bakgrund (eller vit om du har mycket mörkt hår). Använd en riktig hårsax som bara används till att klippa hår. Gör detta en gång i månaden eller när du har tid och håret kommer att bli friskare, se bättre ut och du behöver inte gå till frisören lika ofta. Du kan läsa mer om hur man gör på sajten som även har bilder på kluvna toppar.

(info: http://makeupstuff.blogspot.com)

Jag lärde mig ärligt talat en hel del av dessa myter, riktigt bra! Fler tips för friskt och skönt hår kommer!

Nat

Friskt hår!

Jag vet inte hur många gånger jag har fått klippa mitt hår 1000 gånger kortare än vad jag själv har velat just för att jag skött det dåligt, men jag har varit jävligt hård på mig själv på den biten senaste åren nu! Tror jag har skrivit det förut, att jag nästan alltid sover med håret i knut just för att det sliter så mycket mindre på håret! Tips no. 1, right there!

No. 2 som jag också predikat om är hårinpackningar.... Ja, jag vet hur det känns, man orkar inte riktigt hålla på alla gånger men vill man ha långt hår - då är det nödvändigt! Och förresten så är det inte så svårt att ta sig an, har ni lite tid ni vill döda någon vardagskväll då ni ändå tänkt duscha så är det perfekt att lägga i lite hårinpackning! Vem har sagt att det behöver vara dyrt?



Har läst en blogg som faktiskt har "stannat", hon som drev den har inte skrivit något i den sen 2008 men den är full av grymma tips, här är några om inpackningar:

Oljeinpackningar är inte så vanliga här i Sverige men används flitigt i andra delar av världen sedan många år tillbaka. I Indien gör kvinnor oljeinpackningar minst en gång i veckan och har gjort i alla år, där görs även tv-reklam för håroljor, vilket vi här i Sverige inte alls är vana vid. Från Shenet: "Oljeinpackningar finns inte på butikens hårvårdshylla, inte för att det är verkningslöst utan för att det är dålig affär att sälja kort och gott vegetabilsk olja som är det enda som behövs".

Oljeinpackning 1:
* 1/4 dl Kokosfett
* 1/2 dl Olivolja
* Lite jojobaolja

Oljeinpackning 2:
* Olivolja, kort och gott.
* Ev två droppar av någon eterisk olja.

Värm det en aning så det är varmt och applicera i torrt hår, särskilt i topparna. Har du torr och känslig hårbotten kan du applicera det på hårbotten också, särskilt jojobaolja är bra för kinkig hårbotten. Har du däremot fet hårbotten så applicera en decimeter ut från hårbotten och ut i topparna. Låt verka i minst en halvtimme, gärna en timme eller två. Ta sedan schampo i torrt hår och börja med att skölja med kallt vatten för att få ut oljan. Om du har mycket torrt hår kan det hända att håret blir lite oljigt i 1-2 dagar efteråt, så gör det i början av en helg, eller var beredd på att ha håret i en knut i några dagar. När håret väl har sugit åt sig oljan blir det mycket mer elastiskt och skinande. Oljeinpackningar är billiga och kan ge jättebra resultat. Läs mer på Shenets sida om oljeinpackningar.


Testade det första receptet i mitt hår idag (minus jojobaoljan!)!
Gjorde lite fel när jag skulle skölja ur det för jag hade nog lite föööööör lite schampoo faktiskt, haha, men när jag väl sköljt ur allt så var mitt hår så himla smidigt och det blev väl lite oljigt eftersom mitt hår var väldigt torrt men det får man nästan räkna med, spela roll känner jag! Resultet är i varje fall oerhört bra, håret känns skönt och friskt så jag rekommenderar verkligen oljeinpackningar!

Kommer fler tips för friskt hår!

Nat


Bloggar jag läser!

Det här inlägget har jag sugit på länge! Tänkte jag sklle dela med mig av några favoritbloggar jag har, följer faktiskt inte alls många bloggar utöver mina närmsta vänners, men här är i alla fall 5 grymma brudar vars bloggar jag läser regelbundet eftersom de helt enkelt faller mig i smaken och ger underhållande läsning:











Nat

.



Säger som Diana: Fuck off and die!

Come on happyface get your fat ass over here!

Den som gapar om mycket...

Jag absolut hatar folk som tror att världen kretsar runt just dem, de som inte fattar att det är så mycket nyttigare och givande att få sitt liv att också kretsa runt andra. Men det är för svårt för vissa och då lider de stackarna som inte fått något tillbaka för att ha slitit och släpat, utan grund och utan mål bara med viljan. Man måste ge av sig själv för att kunna få. Anser man sig omförmögen till att ge ska man heller inte förvänta sig att få av andra eller ännu värre kräva av andra. Den som gapar om mycket mister ofta hela stycket.

Nattfundering no. 10.
Tack & godnatt

Nat

She slafs ju, jä jä jä

@SophiaNatalie på Instagram - följ gärna! (jag är beroende....)

Ja, är man liten
och the Beatles kommit ut med sin första hit "She Loves You" som spelas för fullt i skyltfönstrena och man inte kan engelska och man kanske inte har alla tänder i munnen då blir det "She slafs ju, jä jä jä!". Livet är inte lätt. Eller vad säger ni Kat och Åke?

Hade bara lektioner på förmiddagen sen drog jag och tog en kaffe med mamma, gjorde lite bankärenden och sen tog jag ett efterlängtad bad! Så jävlarns skönt! Har ätit och chillat och nu ska jag strax iväg och slinga bästis hår, nice!



Nat

Peptalk!





Runaway

Trött tjej, riktigt riktigt trött tjej. Inte mycket sömn inatt då jag blev helt fast i boken jag läser, var egentligen meningen att jag skulle kolla på första avsnittet av Once Upon A Time, som jag fortfarande inte gjort men nej, bok i 3h ist... Uppe med tuppen imorse trots det, tappade mobilen i stengolvet - inte en skråma (THAT'S WHY COPTER'S THE BEST!), drog och jobbade och tränade (i 1 h 30 min, duktigt!) och har jobbat fram till nyss - har faktiskt inte druckit en enda kopp kaffe idag! Har dock fortfarande spöken i magen. Kaffe är en känd marodör, speciellt när man har magkatarr, men icke denna gång!


Som ni ser så hade jag fortfarande på skyddplasten tidigare idag (jag vet, jag är en mes men jag tycker inte om repor) men inte nu längre, fick ääääääntligen hem det där skalet jag beställde för ett bra tag sen!

Var en tjej igår som frågade om jag sett The Runaways-filmen och det har jag ju såklart och nu är jag sjukt sugen på att se den! Måste åtgärdas snarast!

Men nu ska jag ta mig en kopp te och se till så att jag inte somnar i soffan, mina påsar under ögonen hänger likt hängpattar som går till magen, ciao!

Nat

Men ta och väx upp.

Seriöst, grappar och brudar..! Rolf Göran Bengtsson är så jävla värd Jerringpriset så ni vet inte! Och vad är det för jävla snack att "det är ju hästen som gör jobbet, låt hästen få priset"? Vem fan lärde upp hästen och tror ni den är självgående eller? Det ligger jävligt mycket jobb bakom en duktig häst, en grymt duktig ryttare för att vara exakt - Precis det Rolf-Göran Bengtsson är. Klart hästen är duktig den också! Både hästen och han är värda priset, de är inte etta i världen för ingenting vet ni! Enda skälet ni blir så jävla bittra är att ni inte kollar på ridsport för det är inte lika som fotboll eller hockey.

Det var helt enkelt rätt vinnare av Jerringpriset! Dessutom tycker jag att alla malungsbor ska vara tysta och glada över att det största idrottpriset i Sverige är uppkallat efter en malungsa!!



Så, nu har jag fått sagt det!
Jobb om 45 min, skönt att vara uppe och färdig i tid så man inte behöver stressa, det är jag alldeles för bra på redan.. Lång dag idag med men har hål på någon timme i mitten på dagen så jag fyller i den med 1,5 h träning och rättning så håller jag mig produktiv och slipper dega ihop!



Nat

Peppar peppar ta i trä!



Lång jobbdag idag... men det har varit roligt! Fick ha en klass som aldrig haft musik förut och det gick hur bra som helst! Duktiga barn!

Kom hem ganska precis och kan inte bestämma mig för om jag borde dra på mig träningskläder och dra på gymmet? Vet ni vad jag hatar? Jag HATAR när man drar till gymmet, ensam, och är pepp och hela jävla gymmet är upptaget av hockeygrabbar eller något annat lag. Det är liksom bara att vända och gå hem igen. Varför har inte MIF ett eget gym egentligen? Som på alla andra ställen. Hur som helst, bara att gå hem (nu är ju jag på skolans gym eftersom jag har tillgång till det, men spelar ingen roll för det är aldrig roligt att stöta på ett helt lag liksom för då stirrar de).

Har en ond känsla i magen,
ni vet när man känner att något kommer att gå illa eller när något otrevligt är påväg att inträffa, min magkänsla brukar väldigt väldigt ofta ha rätt så vi får väl se då, usch, gillar INTE den här känslan! Vet precis hur det gick sist jag kände såhär, men vi får hoppas det inte är något. Kanske bara magsjuka då min vän fått det... nice..

Nat

Step out, step out

Det blev en öl i goda vänners lag igår, ja hör o häpna endast EN öl, haha. Det var så dött nere på byn att man nästan undrade om folk evakuerat sig inför nån storm. Knappt en bil ute liksom. Ibland är folk riktigt tråkiga... vissa kanske var ute i fredags men inte en jävel ville upp till Sälen ens? Äsch, man får väl spara sig då!



Tog sovmorgon imorse
och vaknade med världens träningsvärk - efter gymmet inte efter flytten (okey, kanske lite efter flytten så det var samma grej over and over again när det gällde att lyfta kartonger som vägde 1000000 kilo). Har faktiskt inte gjort nånting idag.. läst, kikat på tv, surfat runt på massa högskolors hemsidor och försökt luska ut var min kamera tagit vägen för den är spårlöst försvunnen. Fyfan, fyfan säger jag bara, fyfan! Tur jag har två...men den jag har nu är konstig i vissa inställningar så den varit med på ett antal konserter (sonisphere 2010 b.la....), tappats i snön, blivit påkörd, tappats i backen ontaliga gånger och fått massa annat kladd på sig. den har egentligen levt sitt liv den!

Ska strax sätta mig och planera lite lektioner inför imorgon,
klurigt! Har aldrig gjort det förut! Sen käk, sen slå på nån av serierna jag inte hunnit med att se det senaste på, läsa lite till och sen sova! Får se om jag klämmer in en promenad också, det kliar i benen! Det får en alltid på toppen humör, det är liksom det bästa med träning. Man mår så jävla mycket bättre.

Nat

Vill ha!






What a wicked game

Lång dag, jävligt lång dag. Drog och började hämta mosters grejer på gamla Jofamalagret (där det för övrigt var svinkallt). Först skulle allt flyttas från rummet där de var till lastkajen och sen till bilen, fraktas och plockas ur! Fyfan. Jag och Morsan fick stanna på lagret med alla raggarbilarna medan de andra åkte och fastän jag var varmt klädd var det så jag kände att jag var på väg att förfrysa tårna!

Strax innan fem satt på Kina - då var all frakt klar och vid sju var alla katterna i sitt nya hem!


mumma! Tar alltid samma: Stekt kycklingfilé med grönsaker och cashewnötter!

Duschade nyss så nu ska jag bara lägga på spackel (som täcker mina mörka ringar, haha) och sen ska jag möta upp ett gäng vid Bitron nere på byn för en öl.....eller två!

Nat


Fotografering med Irre

Oooookey, här kommer några av de bilder som Irre tog:










Nat

Leka med elden

Okey, jag missade premiären av Once Upon A Time.... (fixar det på annat sätt...hmhm) jag åkte till min goda vän Lars för att kika till ett manus som vi ska ge liv! Det här kommer bli bra, det kan ni ge er fa-an på! Vet inte riktigt när pjäsen kommer att sättas upp men nångång under våren i alla fall - wonderful! Vi är rätt effektiva så sådär överdrivet mycket repetition behövs inte, vilket är gött!



bild från vår lilla fotodag.

Jobb imorgon igen, sedan kafferep och så får vi väl se vad kvällen erbjuder för festligeheter!

silence is the most powerful scream.
Nat

With denial's blindfold, He greets another day

Kan.Inte.Röra.Armarna.

Är riktigt, riktigt stel idag. Ni vet, när man kanske tränat mycket och det verkligen svider i musklerna när man sträcker ut dem. Man vill inte röra på sig onödigt mycket, haha, minsta möjliga rörelserna gäller idag!

Hemma på lunch just nu, men ska tillbaka om en stund för sista musiklektionen idag! Har suttit och valt ut låtar till en spelning jag ska göra i februari - skitsvårt ska ni veta. Jag har möjlighet att välja vilka låtar jag vill (nästan i alla fall), inga guidelines needed och bara det att jag ska välja ut 6 av såhäääääääääääääär många låtar som jag vill spela är svårt.Det är dock ännu svårare att välja låtar som ska passa de andra jag ska spela med - för vi har aldrig spelat med varandra förut! Tycker det ska bli grymt kul och ser verkligen fram emot det!


Vet inte om ni sett det
men ikväll börjar en ny serie på 5:an som verkar vara helt i min smak, Once Upon A Time heter den och börjar 20.00! Hoppas den är bra! Andra seriefavoriter jag har är: The Big Bang Theory, Spartacus, Camelot, DHW, Grey's, HIMYM, Friends (ofc) och Pan Am. Ganska blandat dvs. Får se om jag fastnar för denna också!



Nat

Härlig dag!

Började dagen med jobb och strax efter tolv knäppte jag och Mändy på oss skidorna och tog premiärturen för i år! -1 och strålande sol - sjukt härligt. Dessutom hade de gjort om skidspåren, så det blev nya backar och fina utsikter på vägen!


Nice!

Nat

Hard work work

Första arbetsdagen - done. 8-17. Dock med en lång paus mellan 10.45-13.30 men där tog jag ett gympass på 1 h 15 min (har efter 5 månader kommit på att även min nyckel går till gymmet, very well done), det var andra i gymmet så jag låg inte på latsidan för då får man inte maskinerna man vill ha, haha, när jag väl har bestämt mig då kör jag faktiskt. Var så jävla slut efter att hela kroppen skakade och efter duschen så var jag så jävla mör att jag släpade fötterna uppför trapporna - precis så som jag vill känna mig efter ett bra pass!

Hade ett trevligt gäng i musik på eftermiddan för att efter det kika till mitt BMI och sedan ha ett långt snack om högskolesökandet som jag ska börja med nu, kommer bli sjukt mycket jobb. Sjukt mycket. Men det kommer att vara så himla värt det!



Har många skolor i åtanke nu, många som är värda att tänka på många som är sjukt bra men som kanske inte ligger rätt i landet för moi. Men utbildningen är nästan drömbra så det spelar fan nästan ingen roll...

Nat

Don't let the bedbugs bite you

Ska kika klart på Metallica sen blir det läggdags - jobba imorgon och resten av veckan!



Nat

Försenat

Egentligen skulle jag ha varit på Valvet just nu för en liten photoshoot men fotografen är aningen försenad! Så jag får hälla i mig kaffe sålänge och bättra på sminket med jämna mellanrum så det inte blir sådär fett och gammalt, haha. Hon kommer inom en snar framtid iaf!

Varför händer alltid allting samma dagar? Det tar ju kol på en, man vill göra allt, vill kunna säga att man har tid fast i slutändan så visar det sig att man inte alls hinner med... Men den som aldrig har tid är den som uträttar minst. Alltså den som säger att den inte har tid.



De ringde nyss från jobbet och sa att det var någon som sjukskrivit sig så det blir jobb både imorn och på torsdag - hittills! Spelning bokad den 25:e februari också, nice! Får jag som jag vill så kommer jag få åka hem för den spelningen. Har lite avgörande möten och telefonsamtal att göra senare idag. Som sagt så hoppas jag på mig själv för jag vet att jag kan om jag vill!

Nat
Nat

Skillnad på hår och hår..



Imorse vs just nu. Lite skillnad men ändå inte drastiskt! Underst av hela håret är det nästan svart, det är brunsvart mest mot det svarta hållet och håret är lite längre än på bilden faktiskt! Då den som klippte mig sist måste ha varit vindögd eftersom det var totalsnett så blev det lite mer klipp än väntat på längden men inte kortare än att det kommer att ha växt ikapp sin gamla längd på lite mer än en månad tror jag vilket är jävligt nice! Tack vare att jag använder mycket inpackningar, sällan plattar eller lockar det och använder värmeskydd när jag blåser så var håret inte slitet nästan nånting - använd inpacknig folket, det räddar erat hår!

Nat

Fly into the distance

Sitter med andra färgen i håret nu! Första blev inte riktigt som jag tänkt den, blev en liten aning mörk men det kommer att blekna lite efter första tvätten så det är ingen större fara liksom! I've got 20 more minutes to go sen är allt klart!

Jag som inte har varit världens största fan av In Flames (och band i den genren överhuvudtaget) lyssnade på en låt från "nya" albumet och nu är jag fast. Har kommit in i världens In Flames/Korn period, det är alltid bra att utöka sitt förråd! Jag bara älskar Deliver Us, sdofgbösoikgvszk.digv.sikdfgvu - så bra är den! Och videon är minst lika bra.



Ännu ett band jag har underskattat....

Nat

Var hälsad träningsvärk!

Eftersom jag både tog en powerwalk och gymmade igår är det inte många muskler som kommit undan träningsvärken - but man it feels good!

Har inte hunnit ut något idag
utan har istället kikat på mosters nya lägenhet (Hon bor i min gamla skola, hur jävla wierd tror ni inte det kändes att gå in i sitt föredetta klassrum som nu är vardagsrummet?!?! För er som gått i utsjö så är det 6:ornas klassrum/grupprum/reprum som lägenheten består av!), hämtat henne nya tv och fikat nere hos mormor med kissarna. Senaste 2 timmarna har jag dock kollat frisyrer och hårfärg... längtar tills imorn!


Min stora kamera
har varit försvunnen sen nyår, har hela tiden trott jag glömt den hos min vän som vi var hos, för hemma är den inte, men skulle hämta allt idag och hon hittade ingen kamera...så jag hoppas den ligger i bilen vi åkte i annars har någon stackars uttråkad sate som inte har bättre för sig än att leva på kicken av att se andra ledsna tagit den.


Mycket på G nu och det känns härligt! Måndag ska jag och Irre ut på äventyr, tisdag börjar jobb och plugg inför alla sökningar, sen ska det sökas och går allt som det ska så blir det en stor omställning i livet i slutet av denna månad - awsome! Hoppas på mig själv!

Ikväll blir det bowling och käk med underbara människor, härligt! Hoppas ni får en trevlig kväll!

Nat


Sure, if we change our perspective I'm certain, I would change today, I'm certain, it will change our ways. Would things fall into place?

Sorry, det har varit lite tomt här men jag har inte haft någon som helst ork eller tid till det! Har fyllt dagarna sen nyår med att umgås med vänner och familj, träna, öva mina musikaliska talanger och faktiskt - sova. Sova har det varit ont om så det har varit skönt att äntligen få sova gott flera nätter i rad! Men för att fylla gapet på 5 dagar och 4 timmar så får ni fotokompensation:

Fika med Blondie i ett frostigt Malung


Missie började löpa. Billig katt, jävligt billig. Sova gott flera nätter kanske inte stämde riktigt...



Träna. Kommer bli en hel del gym och skidor framöver - förhoppningsvis! Blandat med musikteori och jobb då..


Catched up!
(förlåååååååååt hade ingen bättre bild...)


Nat.


Gjorde även en egen donut idag, alltså en sån man har i håret. Enkelt gjort med en gammal svart strumpa!


Somnade halv sex imorse eftersom jag vid halv tre sprang tvärsöver byn i rasande fart och fick en gigantiskt adrenalinkick. En trafikolycka hade inträffat där vänner och familj var inblandade. Usch, så hemskt! De hade änglavakt och jag är otroligt glad över att de alla klarade sig! Livet är verkligen skörare än man tror.

Nat

It better be a good one

Gott nytt år på er!

Blev en lugn kväll igår med middag, vin och sällskapsspel - väldigt trevligt! Hade de bästa personerna runt mig, helt klart! Kvällen blev väl inte riktigt som den var menad men det blev bra ändå liksom! Förra året hade jag "att ta körkort" som nyårslöfte och det klarade jag fint! I år har jag dock inte gett mig på något löfte (eftersom löften tydligen är till för att brytas) utan kör på mål jag ska uppnå istället typ:

  • Söka in till högskolan, prio 1! Vet vad jag vill gå nu, tror jag... (ja, det ingår att komma in också)

  • Flytta. Ni kanske tycker jag är dum som säger att jag skäms över att jag inte gjort det än. Men vafan, saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig Hur många har inte gjort så som jag då?
  • Sluta att ha så höga förväntningar (den kör jag på varje år) - lika bra att inte ha några alls för då blir man inte besviken!
  • Jag kommer ju att ta tag i träningen igen efter mitt alldeles för långa uppehåll så det vore ett dåligt mål att skriva "börja träna igen", det är för simpelt, men att säga att jag ska ha som mål med träningen att bli starkare är okey!
Listan kan ju göras jävligt mycket längre men övriga grejer är privata.

I det här huset så har vi som tradition att varje år kolla på Ivanhoe på Nyårsdagen (får se hur lång tid det tar innan jag tröttnar) som börjar 15.00 på trean - as every year! Så jag ska bunkra upp med massa gott här sen ska jag krypa ner i min filt! Och vet ni vad? Det är så jävla skönt att inte vara bakis!!

pöss på er
Nat

RSS 2.0