A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool

Igår var andra gången på bara en vecka som jag fått den där meningen sagd till mig. Den som jag så ofta intalar mig själv men som jag ibland har svårt att tro på.

"Du är så jäkla stark"

Den betyder mycket. För även om min framgång och mitt arbete betyder mest för mig, att jag vet att jag gör ett bra jobb (i flera bemärkelser inte bara fysisk jobb) så är det alltid skönt när andra också märker hur hårt man försöker och ser vad jag åstadkommer. Genuin uppskattning för att jag är jag och att jag alltid gör mitt yttersta.

Komiskt nog kommer ofta en följefråga på detta statement; hur hinner du med skolan, hinner du ens liksom?
As a matter of fact I do och det är inte på håret eller med nöd och näppe. Jag klarar oftast med bravur. Jag har, peppar, peppar, ännu inte gjort en enda omtenta. Kompletterngar på uppsatser - javisst - men inte på de uppsatser som verkligen har gällt. Skolan går först. Det var för den jag flyttade hit. Sen blommade jag väl ut lite när jag flyttade också, haha, jag älskar universitetslivet! Men det är fortfarande sant, det må verka som att jag inte hinner så mycket annat än jobb men det gör jag! Även om jag kanske lägger lite mindre tid på den än jag borde, haha.

Men jag har lovat mina vänner nu, jag ska försöka vara lite mer ledig. I'll try and I'll stay strong. Here I stand and here I'll stay. 

 

Stressfri

Bakning. Bakning får alltid stressen att rinna av mig. Tentan och PM:et var också grejer som lättade stressen, såklart. Men när jag bakar så tänker jag inte, jag har inte ett problem i världen och om jag skulle jag ha det så skulle det vara att jag haft för mycket mjöl i degen. Att sen få toppa bakningen med ett par fina vänner på besök en söndags eftermiddag är inte sämre. Vet ni vad? Jag har faktiskt en till helgdag på mig att lulla runt. Jag har bara ett måste imorgon och det är mitt läkarbesök. Att få komma ifrån en helg med ca 100 bullar bakade, tämligen utvilad och med ett stille sinne var alldeles för länge sen.

 

En ledig helg

För första gången på enhalv evighet (det är iaf vad det känns som) så har jag en ledig helg utan ett enda måste eller möte inplanerat. Ingenting. Nada. Inte ens kurslitteratur.

Igår skrev jag min allra första tenta i historia, om antiken och medeltiden, och kom ut från tentasalen hyffsat nöjd med min prestation. Jag svaradeinte bara på allt utan jag kände att jag kunde frågorna. Så passesar gör jag nog, förhoppningsvis med marginal också. Men man ska inte ropa hej förrän man kommit över bäcken!

Fortsatte min dag med jobb på nattklubben! En riktigt bra kväll som flöt på fint utan några större missöden, en väldigt lugn kväll. Alla som jobbade gjorde ett superbra jobb och det var härligt att se alla i full fart!

Vad gör man då en helt oplanerad helg? Tja.. eftersom jag har läkarbesök på måndag och en ganska så sträng tillsägelse från farbror doktorn att ta det lilla lugna så ska jag försöka orka med ett bullbak och kolla en massa film! Låter helt okey  liksom, så får det bli!

 

RSS 2.0