Friskt hår, del 3!

Hur många har inte som jag försökt få långt hår, riktigt långt hår utan förlängning? I guess you're quite a crowd! Nu har jag lyckats få väldigt långt hår två gånger men har varit tvungen att klippa det för att det antingen varit risigt eller felklippt.. MEN tredje gången gillt va?! Nu sist så var det ju får att det var sneklippt men håret i sig var fint!

För att få långt välvårdat hår så måste man verkligen ta hand om håret!! Här är 10 tips (från http://makeupstuff.blogspot.com som är en nedlagd blogg?) om du vill att ditt hår ska hålla länge;

1. Ett hår som går ned på halva ryggen är flera år gammalt (4-5 år gammalt) och skört. Behandla det som om det vore ett riktigt ömtåligt gammalt plagg i silke eller spets, eller en tunn nylonstrumpa. Skulle du slita i det eller slita en borste vårdslöst genom det?

2.
Borsta aldrig håret när det är blött, det är elastiskt och mycket skörare. Red ut det med en bredtandad kam och hantera det försiktigt. Red ut alla tovor försiktigt från topparna och uppåt. Använd allra helst en kam utan "sömmar" eller skarvar. Det finns billiga handgjorda kammar utan skarvar på tex Kicks av märket Wika.

3. Många med riktigt långt har sitt hår uppsatt i knut ofta, så topparna skyddas från allt slitage nedsläppt hår blir utsatt för. Det finns mängder av snygga knutar och håruppsättningar och tusentals snygga hårpinnar, hårkammar och andra redskap. Sätt upp håret om det finns risk för att det fastnar i saker, tex vid städning. Att fläta håret på kvällen innan du går och lägger dig hjälper om du har problem med tovor och trassel och sover oroligt.

4.
Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj mjuka och släta håraccessoarer.

5. Rengör dina borstar och kammar med jämna mellanrum, de blir snabbt fulla av fett, smuts, döda hudceller, rester av stylingprodukter och damm. Rengör med schampo, du kan skrubba kammen med en nagelborste och dra lite papper mellan tänderna.

6. Schamponera sällan och med lite schampo men använd mängder med balsam. Tar ditt schampo slut innan ditt balsam så gör du förmodligen fel. Schamponera bara en gång, en liten klick räcker. Försök tvätta håret mer sällan, schampo dagligen sliter på håret. Använd alltid massor av balsam, men inte på hårbotten, börja applicera balsam från öronen och nedåt, särskilt i topparna.

7. Gör inpackningar en till två gånger i veckan. Du kan göra en egen inpackning med ditt vanliga favoritbalsam, ta en del balsam, 1/4 del honung och 1/4 del aloe vera gel. Värm i micron några få sekunder tills det blir varmt, applicera på torrt eller handdukstorkat hår, vira en handduk runt och låt det sitta i 10 min - 1 timme, skölj noga.

8. Fönen och plattången är onda mot ditt hår. Undvik dem så mycket som möjligt och låt håret självtorka. Även färgning sliter mycket på håret, blonderingar och blekningar är allra värst.

9. Klipp inte för mycket. Hår växer ungefär 1 cm i månaden, går du till frisören varje-varannan månad och klipper av 3-4 cm så kommer håret inte att bli längre. Så enkelt är det. Välj en frisör som inte klipper mer än du ber om eller be en kompis klippa dig istället. Håll däremot efter och klipp av kluvna hårtoppar, läs mer om kluvna hårtoppar i inlägget Sex myter om kluvna hårtoppar.

10. Ät nyttigt och varierat, särskilt b-vitaminer och e-vitaminer är viktiga för att få friskt hår. Sköt om dig.

Nat

Kommentarer
Postat av: Mia

Har aldrig tänkt tanken att man kan klippa av de kluvna hårtopparna - tack för tipset! :DJag flätar alltid mitt hår eller snurrar i en knut innan jag sover men det blir så jekla krusigt och trassligt på morgonen då och om man använder plattång då motverkar man ju hela syftet. Har du kommit på nån bra lösning på det?Jag brukar ta hälften så mkt schampo en gång och skölja ur rester av hårprodukterna och sen ta lika mkt schampo en gång till. När resterna är borta kommer de bra ämnena i schampot åt att verka på håret, har jag läst i nån skönhetstidning. Dessutom går det åt mkt mindre schampo då eftersom man sköljer håret mer med vatten. Jag har gjort så eftersom jag har velat snåla på dyra schampon, men har du hört varför man inte ska schamponera mer än en gång? Är det bara mängden man pratar om?Jag brukar sova med oljeinpackning i topparna flätade, det är verkligen skitbra! :D

2012-01-25 @ 11:41:26
URL: http://chibimia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0