Lång dagjävel

Gick upp 06, började 8.15 för att få ordning på vår VFU-examensuppgiift (min studiegrupp och jag, inte jag och mitt andra jag) och höll på ända fram till 17.00... det kom en hel del skitsnack emellan åt men vi är färdiga! 17.00 sprang jag vidare till sista faddermötet för i år som höll på fram till 19.30.Vi förlorade kampen (dåligt att köra sten-sax-påse) om att få leda Afterski-kvällen men vafan! Vi fick utforma hatt och/eller mustasch-festen, haha!
 
Höll på att missa min skypedate med Kalleponken men han fanns där när jag loggade in som tur var! Ett gött snack med bästa vännen för att sedan diska, torka alla köksytor, äta och nu håller jag på att packa. Intressant dag va?
 
Examina imorgon sedan home sweet home!
 
 

En mycket lycklig fröken Morravej!

 
Åh, ja! Ja, ja, ja, ja! Idag älskar jag livet! Jag är helt i extas, gläjden sprudlar och jag kunde inte vara mer nöjd! Bästaste lilla lillasyster ringde igår efter mitt bönerop(?) angående Slashbiljetter och sa "hur mycket kostar dem och när släpps dem?". Men så rullade det på med grymma nyheter! Mina anledningar till att vara lycklig idag är:
 
 • Jag blev godkänd på min VFU (fanns väl egentligen ingen anledning till att jag inte skulle bli det men..haha)

 • MUMFORD AND SONS släpper mer biljetter på fredag - vad var det jag sa?!

 • Det presenterades att Justice kommer till Sverige i juni, craaaaazzy!
 • Jag BOKADE (om ni inte fattade det) nyss biljetten till Slash och kommer att ha den i handen imorgon (för att sedan ge den till mina syskon som betalade den så att dem får slå in den till jul, hehe)!!
 
GAAAAALEEEEET! Haha, jag verkligen breddat min musiksmak de senaste åren, haha. Jag älskar hårdrock men jag älskar a whole lot more than that as well....!! Justice blev jag totalt frälsta av efter en deal på Hultsfred i somras, ingen dålig deal känner jag nu såhär i efterhand - dem är sjukt bra på vad dem gör!
 
Och Mumford and Sons...sånt har jag alltid tyckt om men dem är extraordinära.. bästa som finns att lyssna på när man sitter på tåget och kollar ut över landskapen som flyger förbi samtidigt som man drömmer sig bort♥
 

Så jävla ofokuserad..... måste plugga!!

Jag måste verkligen plugga, snart tenta och jag tänker INTE köra på den. It won't be happening. Tentaveckan påbörjas på onsdag nästa vecka och den 12:e är det dags för första salstentan (känns som ett "vem är du?" - "jag är döden"- senario ungefär). MEN jag har verkligen ingen som helst motivation just nu. Nada. Men jag måste kämpa på...eller nått sånt. Har ju läst lite ur alla böckerna men måste läsa ALLT och det är mycket. Inte mer än det angivna sidorna visserligen men de räcker gott och väl..
 
BLÄ, SKJUT MIG!
 
Bättre bild på skalet btw...

Schnöööö


Slash på Bandit Rock Awards 2013, wiiihooooooo!!!

Lycklig tjej_92 sitter vid datorn och ler som en idiot. Ännu en gång ska han frälsa oss! På Annexet den 22:a februari för att vara exakt, åååååååh  jag bara måste måste måste dit! There is no other way. Sist åkte jag 110 mil fram och tillbaka på ett dygn för honom. Jag är ett fan, okey?!
 
Så jag ber, bönfaller mina syskon att skita i det där jävla toastjärnet jag önskade mig i julklapp - biljetterna släpps på Livenation.se, 09.00 imorgon och de kommer inte vara så farligt dyra. PLEASE?! I'm beggin' you!!!
 
Detta gjorde hela min dag, bättre morgonnyhet får man leta efter!!
 
 

Julklappsspaning!

Hallå i stugan!
 
Såg att det snöat hemma i morse... här regnar det och är rått och äckligt. Ge mig den jävla snön nu, nu, nu! Hoppas det finns så det räcker och blir över när jag kommer HEM på fredag! Vill ni ses är det bäst att påminna mig så att jag kan skriva det i kalendern..annars glömmer jag bort det..
 
Efter att ha upptäckt att vi inte hade VFU idag så drog jag och Casper på stan för julklappsspaning - för min del alltså. Casper köpte ett kavaj för 2.400 lax istället, haha. Har riktigt dålig fantasi vad gäller julklappar i år. Antagligen för att jag har alla möjligheter i världen typ. För mycket att välja mellan. Men, jag tror jag har löst allas klappar ändå. Det blir bra.
 
Fick hem mitt nya skal till phonen idag också, asfint är det! Telefonen är ju rätt liten utan skal men bli en koloss med, men det är fan värt det. Jag kan inte stoppa den i bakfickan längre. Den blir inte repig heller. Det är alltså en sån som går hela vägen runt om det inte framgår på bilden!
 

Ikea-söndag med tre glada malungsär!

Eftersom Erica och co. har varit och spelar i Kumla under tiden som jag jobbat denna helg så bestämde vi oss för att självklart träffas när de ändå var i krokarna! Så vi körde på att mötas vid IKEA, vilket var ypperligt då det fanns vissa grejer som jag verkligen inte kan leva utan längre. Typ som en ordentlig taklampa, haha. Skönt att träffas och dampa runt lite där inne...! Fick även min vinterjacka och lite andra saker som jag behövde från MLG som mamma skickat med (du har glömt EN ring, hoppas verkligen inte du dammsugit upp den...). Jag vill egentligen inte använda jackan förrän det är snö. Just nu är det bara rått och kallt. Känns inte riktigt rätt.
 
Dagens skörd. Nej, jag kan inte leva utan rivjärn och vitlökspress. Och jag är medveten om att lampan är sned på bild, jag orkade bara inte hålla armarna ovanför huvudet nå längre, fixar sen.
 
Andra prenumererar på tidningar och rakblad, jag prenumererar på trosor - smidigt värre och dem är fina!

Färdigjobbat för denna helg!

Det har varit riktigt roligt att jobba på Julgalan, riktigt riktigt kul! Relativt smärtfritt, jag menar att det kanske fanns lite brister gällande info och kommunikation mellan servispers. och hovmästare men i övrigt har det fungerat och rullat fint. Jag hade egentligen inget att vara nervös för - jag kan ju yrket som sagt.
 
Igår var ju allting nytt och man hade inte riktigt någon rutin innan iom att vi inte visste hur det såg ut men idag var vi klara i mycket god tid - typ en timme innan gästerna kom. Så himla skönt att vi hade samma bord idag som vi hade igår dessutom! Hade mina 24 gäster längst framme vid scen vilket innebar att dem hade ett såkallat "Diamantpaket" där 3 enheter(drycker) + 1 snaps & 1 avec ingår så det var bara att panga ut 72 öl, 24 snaps och 24 avec sen är man klar och behöver inte servera mer dricka under kvällen.
 
En lite lustig grej som inträffade igår var när jag skulle gå in med några lortiga vinglas till disken...vi hade liksom ett stort skynke för ingången bak till lagerlokalen där vi lämnar disken så man ser ju inte om någon kommer från andra sidan när man kommer där med tallrikar hela famnen - man får helt enkelt chansa! Så jag chansade som vanligt i all stress, jag hade ju bara vinglas, och krockar rakt in i nån snubbe med svart skjorta. Svarta skjortor har en del bartenders så jag tänkte inte mycket mer än så förrän jag kollade upp och sa "gud, förlåt!" varpå han säger "Nej oj, förlåt själv!" och jag inser att det inte alls är en bartender - det är Peter Jöback. Haha. Så kan det gå! Tänk om jag kört en massa kladdiga tallrikar på honom...fyfan.
 

Snart dags för första jobbdagen!

Har jag ens skrivit att jag har fått jobb? Jag har fått jobb! Haha, det var några veckor sen nu men jag ska iaf börja jobba för/på Conventum som är en utan stans konsert-/konferenshallar! Jag börjar kl. 15 och jag är fan galen nervös. Magen ballar ur. Men förhoppningsvis ska det gå bra! Slipper bordsservering då det är Julgalan med julbord som står på schemat. "Ska bara" plocka av, fylla på vatten och ta eventuella beställningar på dricka vid borden. Eftersom både jag jobbar och de på scen jobbar för Julgalan och för Conventum ikväll så skulle jag praktiskt taget kunna säga att jag ska jobba med Lasse Berghagen, Peter Jöback och Loreen ikväll. Dem ska stå på scen och sköta sitt medan jag ska springa runt borden och göra mitt, hehe.
 
 
 

Dinner Party

Jag glömde att ta bilder på maten igår, såklart. Jag hade lagt upp allt så fint men så var jag ju dement och stressad så det blev aldrig av! Nåväl, en riktigt trevlig kväll var det i alla fall och alla flickor verkade nöjda med smakupplevelsen - härligt! Några tog sig lite tid (nämner inga namn, men Sabrina och Sara) att lära känna mitt bostadsområde, haha. Jag skickade dem att köpa saffran i butiken som låg max 10 min bort, men de tappade bort sig och det tog 40 min, haha!
 
 
VFU idag såklart med lite inställda lektioner men fick i alla fall vara med på en lektion med relativt nyanlända ungdomar vilket var ganska intressant! Man försöker använda sig av både engelska och svenska i klassen (även på engelska lektioner som detta var) eftersom de behöver något att associera översättningar och så med iom att vi inte kan deras hemspråk liksom. Vissa är starkare i svenska än engelska och tvärtom, men alla är ivriga att lära sig kan jag säga!
 
Nu mat och sedan faddermöte, hej hopp!

and the world keeps turning!

Goooodmorgon!
 
Inte mycket sömn inatt, har ingen aning om varför men har legat vaken  flera nätterna nu. Sista gången jag kollade på klockan imorse var den 03.50 och jag gick upp, klarvaken kl.06. Kul.
 
Snart iväg på dagens VFU, sedan hem och städa undan, in till stan igen och handla med Sara och sedan ska det lagas och ätas persiskt ikväll med flickorna! Skepp o' hoj!
 
hilarious.

YEEEEEEAAAAH

Efter förjävla många hinder på vägen till mina händer så har den anlänt. När avi:n aldrig kom så tog jag saken i egna händer och testade hämta ut den med de sista 4 siffrorna i Kolli-id:t och det funkade! Wiho! Tack världens bästa mormor som hjälpte till med självrisken! ♥
 

It's tricky

sablansjävlapostjävelochfitttresomintekanlyssnavadmansäger.
 
Mm, juste. Min iphone ligger på OKQ8, 200 m ifrån mig och har gjort sen 08.15 i fredags morse och idioterna har skickat ut en brevavi! Fastän det står SMSAVI klart och tydligt på tre.se. Dessutom har snubben inte lyssnat när jag sa adressen eller bara slarvat. För det står 163 (som inte finns) istället för 136 där jag bor. Det kom fram förra gången så det borde inte vara problem denna gång. Bara det att avi:n skickades ut i fredags och jag har fortfarande inte fått den. Jag ska lugna mig. Snart. Jag hoppas på att den kommer fram imorgon annars lär jag väl ringa för då har någon stackare inte kunnat tänka ett steg längre och inte heller kollat på namnlapparna.
 
Posten är fan inte att lita på ibland alltså.

The curse is broken

Boken urläst, måste ha nästa. Herregud. Utan att spoila så tänker jag säga att slutet minst sagt var intressant. Hela boken var intressant och mer därtill. Som sagt - Läs den för fasen.
 
Ny vecka med nya åtaganden imorgon - ut på VFU igen! Det ska bli kul! Nån frågade mig vad VFU står för och det står för Verksamhetsförlagd Utbildning, typ som praktik. Har ju som sagt redan fått leda lite lektioner och jag tror vi har lite skådespel på G denna omgång, så det är nice! Jag har ju en musikteater i bagaget!
 
Och på tal om VFU så ville jag egentligen inte tala så mycket om detta förrän det är klart men jag kör på ändå! Jag har varit och pratat med en av studievägledarna på universitetet om att jag vill ha min nästa VFU (till våren alltså, FÖRLÅT Perra - jag kan komma till MLG en annan gång!) i England istället. Jag läser ju engelska till våren och det vore så grymt om jag kunde få det! Nyttigt värre! Nåväl, hon var väldigt entusiastik till min förfrågan - jag var tydligen den första som frågat om detta på den nya lärarutbildningen, haha... Så jag blev hänvisad till min ämnesvägledare som jag ska träffa nu i veckan och det ska bli ytters spännande att få höra svaret! Det har alltså varit möjligt i den tidigare utbildning med kravet att man hittar sin VFU-skola själv och med vissa villkor. Jag har naturligtvis redan hittat på en plan. Haha. Men den håller jag för mig själv! Jag återkommer med svaret!
 
MEN nu ska jag skölja ut min hårinpackning som jag haft i tre timmar, ciao bellas!
 
 
 

Jag.Kan.Inte.Sluta.Läsa!

Jag har snart läst ut alla 550-nånting sidorna i första boken (Femtio nyanser av honom) av Fifty Shades of Grey-trilogin. It's kinda kinky. Vågar jag erkänna att jag längtar tills de blir film? Hehe, well I guess I just did... Har sett att den av vissa klassas som kvinnohatisk? Ja, alltså man blir ju lite arg då och då men det är så jävla spännande att man knappt kan slita sig. Jag kan inte bedöma hela boken än dock, jag är ju inte igenom den. Jag försöker dra ut på det.
 
Ska jag ge er ett råd? Läs den.


 
Sen vill jag rikta ett stort grattis till mina fina, underbara vän Linnea som fyller 20 år idag! Önskar jag där nu, men det ska firas ordentligt när jag kommer hem om två veckor! Premiärhelg på Harrys = ALL IN!

Jag tänker bara skriva det här EN gång..

Jag skiter allra oftast i hur folk som inte känner mig ser mig så länge som jag och mina närmsta vet vem jag är. Jag är Natalie Morravej, född på Mora BB, har en svensk mamma och en iransk pappa, mitt modersmål är svenska, jag pratar även malungmål, har ett gårdsnamn, är döpt och konfirmerad och har i min ägo en malungsdräkt. Jag pratar ingen persiska, slutade fira persiskt nyår (oseriöst för den delen) för typ 8 år sen, är lite mörkare i hyn, har typ svarta ögon, har testat ramadan en gång, har aldrig varit i Iran och älskar persisk mat.
 
Man brukar väl säga att man är halviranier, men liksom man inte kan säga att en katt är 50% ragdoll och 50% bondkatt utan en blandras, skulle jag nog hellre vilja påstå att jag är 90% svensk och 10% iranier med argumenten ovan. Ändå blir jag/kan jag känna mig dömd för de ynka 10% av "osvenskhet" jag har med mig från mellanöstern rätt ofta. Jag har ingenting med Iran att göra mer än att jag håller på, tillsammans med UD, att bestrida mitt dubbla medborgarskap som jag inte vill ha och att jag älskar maten. That's it.
 
Skulle jag ha varit född adlig med ett fint, känt TYSKT adelsnamn och valonblod i ådrorna (det har jag också) och sett ut precis som jag gör nu hade det aldrig påpekats. Jag hade aldrig blivit utpekad. Då hade det varit fränt. För det är ju inget krig i Tyskland - längre - och dem är ingen diktatur - längre - och dessutom invandrade förfädrerna för över 100 år sen.. Hade jag varit "halvamerikan" hade det varit fränt det också fastän (jag tycker) dem har dålig politik och lägger sig i vartenda krig i världen som om de vore deras rätt. Min ständiga fråga är varför? För att min släkt bor i ett muslimskt land med dåligt styre? Jag kan berätta att min släkt är icketroende och min farmor alltid äter griskött och slänger av sitt sjalen så fort hon kommer hit. Hemskt ledsen över att ni behöver ta bort ännu ett argument från er fördomslista!
 
Så vi skulle kunna säga såhär: att döma mig för hur jag ser ut, vilket efternamn jag har (för att det är svårt att uttala) och för min iranska pappa (som jag inte har kontakt med) är nog kanske inte så hållbara argument trots allt. Döm min personlighet om ni vill, det är inte mer än mänskligt. alla har någon de dömmer för dess personlighet. Men döm mig fan inte för mina 10 ynkliga procent av annan kultur - de kryddar min vardag. Jag har en bränna året om, jag anser det som lyx - jag slipper få hudcancer från allför många solariestunder. Jag är och kommer förbli svensk (vad nu det egentligen är), hela mitt liv. Det är så jag ser mig själv (och alla som känner mig också), jag har bara en liten extra touch av det där orientaliska i mig. Så tänk till lite innan ni dömer "en sån som mig", för alla förhåller vi oss olika till våra påbrån. Tänk om, tänk rätt. Tack för mig!

Fifty Shades of Grey

Nånting säger mig att jag kommer att fastna. Men det gör inget.
 
 
 

Nu blickar vi framåt!

12:e december är det ju premiär för The Hobbit, wiihooo! Som det stora LOTR-fan jag är så är detta mycket efterlängtat, som många vet blev jag väl kanske lite putt där när jag fick vetskap om att Mikael Persbrandt kommer att medverka i filmen meeeeeen eftersom som han är nowhere to be seen i trailern betyder det att han ändå inte uppfyller någon viktigt "funktion" i filmen (låt mig i alla fall få ha den visionen). Har ju läst trologin och första Hobbitboken, de andra har jag tid att läsa innan nästa film kommer ut 13 december 2013! Varför kunde dem inte ha varit lite roliga iaf och lagt den 3:e och sista filmens premiär den 14/12 2014? Nej, då ska dem bryta mönstret och ha premiär den 18/7 2014.....
 
Fler som ser fram emot detta?!
 
 
It's gonna be great!

Bye bye Twilight Saga!

 
Allting har ett slut och nu är det dags för Twilight att komma till sitt! Det har varit fina år, speciellt i början när man endast satt och väntade på att böckerna skulle komma ut... filmerna är mindre viktiga måste jag säga. Jag vet ju hur det slutar, haha. Men det ska bli spännande att se hur de gestaltar boken osv!Jag har ju böckerna så att jag kan läsa dem när jag helst vill, så försvinna kommer det aldrig att göra!
 
Känner mig mörbultad efter dagens träning, ska slänga i mig en kopp te eller två och fixa facet sen blir det bio!

Price of love

The price(2778:-) of love(min iphone). Ja, typ äre va. Förhoppningsvis så ligger den även på posten imorgon men beroende på hur de skickar ut avi så får vi se när jag kan hämta den. Tur jag bor där posten bor, haha. Det går faktiskt att ringa/smsa mig ändå, har upptäckt att folk inte riktigt förstått det, haha. Jaja, jag hoppas jag sitter med min nya fina tele den här tiden imorn!
 
Mötte upp Amelia för fika, spenderade lite drygt en och en halv timme i ett övningsrum på musikhögskolan framför pianot - jag har fan inte känt sån frihet på ett bra tag! Tänker fasen göra om det imorgon med lite mer noter och sådär. Lite mer produktivitet! Drog hem sedan och tog en PW/handlade och nu sitter jag här med mitt kvällste!
 
Imorgon blir det mer träning och sedan sista delen av "The Twilight Saga", googbye teenage-crush, goodbye twilight! Jag har ju läst böckerna både på svenska och engelska flera gånger så jag vet ju redan hur det slutar, haha.
 
 
 

10 things I hate about you

Jag älskar allt i den filmen. Just därför fick det bli min alla-krossade-hjärtans-dag-film. Heath Ledgers leende, säger jag bara... Kan man ens hålla sig från att sitta som en nörd och flina i mörkret?!
 
Måste säga att jag tycker det är pretty crappy att gå i skolan endast måndagar och fredagar. Hela veckan blir ju förstörd. Jag skulle kunna åka hem egentligen men det är inte riktigt rätt tidpunkt för det. Jag vill inte hem än. Tur jag har skaffat gymkort så jag kan roa mig med att spöa skiten ur mig själv, gud så skönt! Imorgon blire plugg, fika med Amelia och ett pass såklart. Ingenting spännande. Men går allt som det ska så har jag en ny Iphone att hämta ut på fredag, wiiiihooooooooo!! Hoppas hoppas!
 
 
 

Idag är det alla krossade hjärtans dag!

Haha, tycker det är en fruktansvärt bra idé att ha den här dagen så slipper 50% av befolkningen känna sig värdelösa på Alla Hjärtans Dag sen (som jag tidigare uttryckt mig är högst överskattad). Så till alla som nån gång fått sitt hjärta krossat; gå och köp Ben&Jerry's efter jobbet/skolan, hyr en riktig chickflick, mys ner er och känner er riktigt eländiga - såna dagar behövs, så varför inte idag?
 
 
Ha en bra alla krossade hjärtans dag!

Dear Santa (momy, auntie, grams whatever)

Dear Santa, I know it's rahter early, christmas is still more than a month away, but since my memory is quite short I thought it was a good idea for me to present my wish-list!
 
Nejmen, jag har städat hela dagen och tänkt en hel del på vad jag behöver. Vad jag liksom verkligen behöver. Känns som att det är slut på att vara barn och önska sig roliga saker på ett tag.. haha. Lite saker som jag skulle behöva (mamma, moster, mormor, nima, natasha);
 

 • Dammsugare, typ en sån som ovan. Finns att köpa lite överallt!
 • Elvisp! Vet dock inte riktigt var denna finns.
 • Detta grymt coola väggfasta gitarrställ! Jag behöver faktiskt det, babisen mår inte bra av att stå lutad! Finns på Sweden Rock Shop!

 • Ja, ett presentkort på IKEA är alltid behändigt när man bor 5 km ifrån det, hehe.
 
 • En extern hårddisk, den ovan är på 1 TR och finns på ElGiganten!
 • Och slutligen, om jag ska överleva vintern och all skidåkning (nu när knät är starkt igen och jag inte bor 4,5 mil ifrån Kläppen längre så ska jag åka massor, haha) så behöver jag en ny (typ exakt den på bilden...) vinterjacka. Jag har ju förfasen haft min nuvarande skidjacka i 4 år ju! Den är för liten!! Finns på Junkyard.se!

En perfekt lördag

Har haft en riktigt bra lördag med Petra! Drog in till stan relativt tidigt eftersom Petra skulle unna sig lite shopping efter ett par månaders återhållsamhet, hehe. Jag hängde på som assistent och jo...jag köpte mig väl ett par jeans och halsband också! Möttes av en "mystisk" insättning på ett par hundra så jag tyckte väl jag var värd ett plagg eller så efter allt plugg!
 
Vi stannade inne i stan typ tills affärena stängde och på bussen frestande vi varandra med hur jäkla gott det vore att äta ute (varför gör man så när man vet att man bara blir ännu hungrigare?!)...slutade med att vi köpte pan pizza på pizzerian här bredvid. Bästa köpet idag tror jag fasen! Sen dess har vi såsat, kollat på tv och Hitta Nemo (alltså du är jättesöt men jag fattar inte vad du säger), smällt i oss popcorn och druckit en massa te! En lördag helt i min smak!!
 
Sjukt trött och imorgon vankas plugg och städning, natti natt!
 
 
 

So give me hope in the darkness that I will see the light

♥ obeskrivligt bra.
 

Jag är en förjävla glad tjej idag!

YEEEEEEEEEEEAAAAAHHHH BRO!
 
Idag har karma betalat tillbaka för sin orättvisa vill jag lova! Alla papper för lägenheten klara, inflyttning efter årsskiftet! And on top of that, så fixade en vän till mig en liten mini-intervju med en i personalen på Conventum här i Örebro så nu börjar jag jobba den 23:e november!! Fattar ni? Jag har ett jobb!! Äntligen... fattigstudent är fan ingen myt ska ni veta..
 
Ska pallra mig till Maxi strax och slänga iväg min döda mobil på posten så att jag får en ny, hehe! Blir en lugn helg detta.. bara chilla och försöka ta hand om kroppen efter all stress och träna. Min kropp blir iaf lugn av det - skaffade gymkort idag och programmet på universitetsgymmet ser ju grymt ut!
 
 

Första examinationsuppgiften för denna delkurs avklarad!

Och så var stressen, ångesten, psykosen över och Natalie kunde lugnt sjunka in i en djup dvala...Nästan i alla fall. Haha. Första delen var sann! Nu när allt släppt känner jag verkligen hur sjukt trött jag är så detta lär bli en tidig kväll. Förhoppningsvis. Ska se en film hade jag tänkt och jag somnar mer eller mindre aldrig till film så... Nejmen, jag vet helt ärligt inte riktigt hur presentationen gick, det kändes väl okey när den var över liksom. Plus att psroriasisen kanske lugnar sig nu, känner mig som en apa när jag går och kliar mig på undersidan av överarmarna, fyfan. Men jag måste, för det ger sig aldrig!!!
 
Var helt 100 på att min kamera låg i en av mina lådor här men jag hade fel, hittar den ingenstans... antagligen står den på pianot hemma. Om jag känner mig själv rätt. Eller så gör den inte det. Saknar min mobil, hoppas att alla papper kommer imorn så att jag kan skicka in den!!
 
 
 

Får betydligt mycket mer ris än ros av ödet...

Jaaaaaaaaaaaaa, jag vet inte hur jag ska överleva utan smartphone i typ 10 dagar till...kanske till och med 14. Hello, I'm dying here!! Jag har min gamla mobil nu iaf, så att det går att nå mig.. Känner mig ändå otroligt handlikappad utan att kunna kolla busstider osv (osv=instagram. I'm a instagram junkie. Ledsen över att ni missar vad jag ätit till middag). MEN jag kan ju säga att det är ganska roande att kolla vad jag skrev för sms den här tiden förra året, gud vad jag har växt och ändrats, haha!
 
Men, allting är iaf ordnat med försäkringen osv. Tre-butiken här i Öret är dock sämst, eller iaf snubben som "hjälpte" mig. Han stod som ett ufo när jag frågade hur de brukade hantera bedömningar av skador, så när jag ska lämna min mobil där imorgon blir han fetdissad om han jobbar.. Jag får iaf en ny mobil sen om ja, max 14 dagar.. Jag ska fan sluta vara överbeskyddade mot mina mobiler, det slutar ändå med att de blir stulna eller hamnar i toan.
 
Har skrivit på min presentation hela dagen så nu förtjänar jag ett avsnitt VD innan läggdags, natti!
 
 
 
Vad läste ni när ni rullade förbi bilden och det gulmarkerade stycket? Ni kan ju gissa vad jag läste när jag såg det i ögonvrån först.... Hur många läste Malungsmålet? I did!

BTW vad vet du om HPV?

Ja, vad vet du om HPV-vaccinet? Visste du t.ex om högkostnadsskyddet som gäller för dig som ännu inte är 27 år fyllda? Alltså det gäller ända fram till dagen innan du fyller 27! Jag tycker personligen att detta är väldigt generöst och bra gjort av Sverige. Att kunna erbjuda ett vaccin till kvinnor som kan skydda mot olika typer av HPV-relaterade sjukdomar däribland livmoderhanlscancer och kondylom. Inget vaccin är 100% så man ska alltid tänka på att skydda sig extra - if you know what I mean?!
 
Jag har själv tagit det här vaccinet första året som man kunde ta det så jag har faktiskt gjort "reklam" för detta ett par år redan och jag kommer att fortsätta göra det! Jag tror jag var 16 när jag tog min första spruta och det var min mamma som fått en brochyr i posten om vaccinet som hon BUMS skrev på och gick till sjukan med mig, haha. Glad är jag för det! Jag rekommendrade det till mina vänner som också tagit det och de har i sin tur tagit det så de alldra flesta av tjejerna i min kompiskrets har alla tagit vaccinet!
 
Jag var faktiskt med om några fruktansvärda veckor i somras, som tärde ganska mycket på mig. Jag bär nästan alltid tighta braller och som de flesta tjejer vet så kan det tendera i att man får svamp. Alla kvinnor får det minst en gång i livet, speciellt efter att man fött barn är vanligt. Så jag började självbehandla mig själv (för att jag haft det förut) men det gav inte med sig... Så jag vände mig till vårdcentralen där det visade sig att jag hade tre olika svampliknande infektioner som livnärde sig på varandra (svamp är INTE en könssjukdom, vill vara noga med att anmärka det...). Jag hade fruktansvärt ont och var sängliggandes i nästan tre veckor.
 
I samband med kontrollen konstaterades det att jag hade en liten spricka på min livmoderhalstapp och detta togs mycket allvarligt på. Som tur var så var det ingen cancer men infektionen förvred synen på cellerna så man ville göra nya prover när jag läkt. När jag sedan var färdigläkt efter fyra veckor så stod det klart att jag var frisk som en nötkärna och mina cellprover visade normala värden.. Nu var det bara svampen som torkat ut livmoderhalstappen vilket orsakade sprickan. Men mina tidigare reslutat hade varit onormala (obs, säger inte att jag hade cellförändringar bara att reslutatet visade att cellerna inte riktigt var som de skulle) så jag ska på återbesök till jul för att bara extra checka! Inget jag oroar mig för då mitt senaste resultat var fläckfritt! Just därför är jag oerhört tacksam över att min mamma tvingade mig att ta sprutorna... för man vet aldrig vad sprickan kunde ha varit för något. Vem vet, vaccinet kanske redan hade slagit bort det onda när jag tog mina prover?
 
mitt paket är hemma i Malung så denna bild har jag lånat från tamponsforfree.se
 
Så till alla er tjejer där ute, alla mammor och alla mammor som har döttrar - vaccinera er, det kan rädda era liv. Det är värt varenda slant att kunna ha gjort vad man kan för att skydda sin kropp!
 

Jag vet att sura inte hjälper..

...att få min mobil att återuppstå från det döda men jag kan inte hjälpa det. Var på en födelsedags-/halloweenfest igår och dansade en massa salsa! Blev uppbjuden just som jag höll på att skriva sms så jag slängde bara ner den i backfickan på mina otroligt tighta jeans och sen när jag gick på toa så tänkte jag inte att den skulle åka ur... men det gjorde den. Det gick knappt en sekund mellan det att jag hörde det åka ner tills jag tog upp den men det var ju såklart försent. Skratta ni. Det är klart att det händer mig om någon. Alltid jag. Det är som att ödet bestämt jag är gjord på pengar eller så försökar hen göra klart för mig att jag inte borde bo här genom att klippa alla mina pengar. Jag har ju hemförsäkring för all del så självrisken är ju egentligen inte mycket att betala men för en fattig student.... nej, alltså en fet FML på det här. Jag hade fasen hellre brutit armen. Det kostar inte och jag hade kunnat höra av mig om det. Tur jag har skype..nej just ja jag har ju ingen mick.
 

Dålig fantasi!

Blev pizzamys med min roomie igår, Skavlan var guld igår för er som missade det - Jon Bon Jovi och Robbie Williams på en och samma show! Sen fortsatte vi kvällen med Erin Brocowich (stavning?) te, pepparkakor och annat gott. En bra kväll!
 
Väntar på att mis ami Just ska höra av sig eftersom he's in town (hattrick på språk i en mening, woop)! Kanske ska börja med att komma ur sängen ordentligt och komma på vad jag ska klä ut mig till ikväll? Antingen blir det att jag tar samma som jag hade förra helgen, eller så tar jag mitt alter ego (hon funkar alltid) eller så... vet jag inte! Tips mottages tacksamt!
 
 
Nej... time to get dressed!

Jag vill också...

Jag vill också gå på parken hemma i Malung på Halloweenparty!! Jäkla skit. Klart jag är glad för alla andras skull, men ni ska veta hur det svider med alla era statusar på FB... haha. "Ska bli så sjukt kul ikväll!", "Tagga Parken dååå!!", "Ikväll kommer bli så jävla bra!", "Nu kör vi, paaaartzin ikväll!" - Nej, jag blir inte alls sugen och ledsen... Alla mina allra bästa kompisar ska dit. Ha kul, jag ska se på Skavlan - det missar ni!!!
 
Ska dock börja min fredagskväll med att diska - nu blir ni väl avundsjuka va?!
 

Bemöt andra så som du själv vill bli bemött!

Hallå i stugan!
 
Varit på mitt första faddermöte - JA, jag ska vara fadder i vår är det tänkt! Ska bli riktigt roligt - mina egna faddrar kommer också att vara med som faddrar även i vår! Jag tycker själv att bemötandet här på ÖU har varit hur bra som helst (det var synd att jag missade första delen eftersom jag inte bodde centralt) och jag tycker det är otroligt värdefullt! Därför vill jag att de nya studenterna i vår ska få en lika bra start som jag fick och då vill jag vara med!
 
Var dödstrött när jag kom hem men fick pallra mig till posten för att posta brev (nu kommer det mommo!) och handla. Finns det något värre än att gå runt i matbutiken utan att ha någon som helst aning om vad man ska äta?! Fick bli piroger tillslut! På beställning (Blondie) kommer det busenkla receptet, jag var kanske aningen lat och fuskade genom att köpa färdig deg (förlåt Lars, förlåt morfar):
 
1 pkt smördeg (på rulle blir det ca 4 st rektanglar, om det är plattor en/platta)
1 pkt fetaost i bit (inte färdiga bitar!!)
1 pkt frusen spenat
1 ägg
salt
peppar
 
Anledningen till att jag bara skriver ut pkt istället för gram är för att det är alldeles upp till dig som lagar hur mycket fyllning du vill ha i!
 1. Tina spenaten i ett durkslag under ljummet vatten och dela fetaosten i småbitar.
 2. Degen är rätt tunn men börja med att försiktigt kavla ut det bara lite, lite grann.
 3. Dela sedan degen. Har du smördeg på rulle delas den i fyra och du plattor är det ena pirog per platta!
 4. Vispa upp ett ägg i en skål och pensla runt kanten på ena halvan av degbiten.
 5. Fördela sedan jämt av spenat och fetaost på samma halva, salta och peppra, vik över den tomma sidan och försegla med gaffel runt kanterna!
 6. Pensla ägg ovanpå och låt stå i ugnen tills de uppnår en härlig gyllenbrun färg!

RSS 2.0