Alla får ligga, No 015

ur "Alla får ligga" av Henrik Fexeus.

Säger dina kläder det du vill?

"De som träffar dig för första gången kommer till stor del att bilda sin uppfattning om dig av hur du ser ut. Du får förlåta dem, men innan ni har börjat prata och de inser vilken fantastisk människa du är så har de liksom inte så mycket mer att gå på. Det innebär att dina kläder blir viktiga. När du ger andra en bild av vem du är så blir dina kläder en stor del av den bilden, åtminstånde till en början. (Detsamma gäller avsaknaden av kläder, så lätt kommer du inte undan!)

Men det här är bra. För det betyder att om du upplever att du är mellan och under medelmåttigt snygg (vi tänker oss att det finns en sån skala) så kan du ta ett kliv upp och bli mellan medel och riktigt stilig, bara genom att sätta på dig rätt kläder. Är du begåvad med väldigt bra klädkoll så kan du till och med bli en total looker. Klä dig snyggt. Ja, det är väldigt ytligt men våra kläder är trots allt vårt yttersta skal; vår yta utgörs till väldigt stor del av vad vi sätter på oss. Att det sen påverkar oss så starkt är inte mitt fel, det beror på att vi människor är lata och föredrar enkla symboler och koder. På Södermalm bär vi rockerdenim, på Stureplan slips. För då blir livet enkelt och tydligt.

Genom dina kläder signalerar du vem du är, vad du står för, hur mycket du bryr dig om modetrender och ditt utseende, samt hur intresserad du är av att visa din sexualitet. Därför ska du bära kläder som får dig att må bra och som förstärker dina bästa egenskaper. Du kommer alltid att skicka ett budskap om vem du är med de kläderna du har på dig. Även om du inte bryr dig om vad du har på dig så är också det ett tydligt budskap. Så se till att ditt budskap stämmer med den briljanta bild som du vill att andra ska få av dig."

Nat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0