Rick AllenRick Allen, född 1 november 1963 i Dronfield, England, är en brittisk trumslagare och sedan 1978 medlem i rockbandet Def Leppard.

På nyårsafton 1984 voltade Allen med sin Corvette och miste sin vänsterarm. Läkare lyckades operera dit armen, men man blev tvungna att ta bort den igen på grund av att armen drabbats av en infektion. Infektionen höll på att sprida sig, så Allen hade troligen dött om de inte tagit bort armen igen. Med hjälp av specialbyggda trumset kunde han dock fortsätta spela med Def Leppard. Han spelade då virveltrumman och pukor med foten.

På Def Leppards sjunde skiva Euphoria,var det första gången på 13 år Rick spelade akustiska trummor på någon skiva.

Rick och hans fru Lauren driver även organisationen The Raven Drum Foundation som stödjer och undervisar veteraner och personer i kris. Rick själv driver även One Hand Drum Company som hjälp till The Raven Drum Foundation. Focus hos One Hand Drum Company är att göra reklam för StickRick, en enarmad gubbe som Rick Allen själv ritat och som finns på otaliga olika produkter, oftast med slogan; Life is great! be a Rockstar!

För mig betyder Rick mycket, han gjorde det omöjliga och han har gjort så mycket för så många! Att spela trummor med en arm är beundransvärt, faktiskt. Han gav inte upp som så många andra.

Nat


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0