Alla får ligga, No 016

Du är inte alla andra

Tänk på att det är bra att sticka ut lite.
Ingen vill vara en i mängden. Om du har sammatajta t-shirt med ironiskt Mötley Crüe-tryck som alla dina vänner har så är det ingen skillnad på dig och dem. Och varför ska då någon välja just dig? Undvik uniformer. Även informella sådana, som just den där t-shirten eller den tidigare nämna stureplansslipsen. (Om du inte är polis, militär eller sjuksköterska och har en riktig uniform förstås, vilket alltid är galet hett. Den kan du bära så ofta du vill.)

Visa att du är du. Fundera på vilka utseendemässiga klickéer det finns i den grupp av människor som du tillhör. Har alla på kontoret sjömansblus? Det finns klädkoder i alla grupper, oavsett om det är studenter, banktjänstemän eller konstnärer. Om du vågar - bryt mot det självklara mönstret i den grupp du tillhör. Det vänder garanterat blickar. Advokaten Jens Lapidus klär sig i samma sorts kläder som sina advokatkollegor. Inga höjda ögonbryn där. Men som en författare uppmärksammas han som en välklädd stilikon. I samma kläder. Banktjänstemannen i LRG och konstnärinnan Tiger är alltid mer intressanta än sina kollegor i kostym och kaftan.

För den skull menar jag inte att du ska klä ut dig. Du ska snarare renodla de intressanta delarna av vem du är och sedan bära det som förstärker den bilden. Klä dig i det som hjälper andra att uppfatta dig så som du vill bli sedd. Men det är viktigt att oavsett vilka kläder du väljer så måste de stämma överens med din personlighet. Om du har på dig en uppseendeväckande klänning eller jacka så måste du också bära den som om det var den mest självklara saken i världen. Annars kommer du bara att se utklädd och tillgjord ut. Bryt koderna genom att visa vem du är och att du är unik. Inte för att du har hört att man får hångla om man har en lustig hatt på huvudet.Nat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0