I welcome thee 2013

Jag skulle vilja summera 2012, helst med ett ord men jag har svårt för att hålla mig för att ordbajsa och det skulle ta mig minst 2 dagar till att komma fram till ett perfekt ord. Det har hänt så mycket. A lot of ups and downs.
 
  • Jag kom att bli en någolunda respekterad vikarie, långtidsvikare och lärare och skaffade lärde mig otroligt mycket av mina kollegor

  • Jag skaffade mig aningen mer stake

  • Jag gjorde totalt impulsartade resor (faktiskt en hel bunt) - som t.ex. ner till Hultan och tillbaka inom 24 timmar. It was for a good cause!

  • Jag drog ut på en massa antagningsprov för musikhögskolorna

  • Dock kom jag ju inte in, haha....

  • Men jag har fått jobba som musiker under året ändå, jag kan väl klassa mig som lokalkändis!

  • Jag fyllde glasbanken!

  • Jag kom in på lärarprogrammet på Örebro Universitet

  • Sedan flydde jag och bosatte mig i Örebro och där komemr jag att stanna i 4,5 år framåt!

  • Jag har skaffat många nya fina vänner i min nya hemstad!

Det har varit ett ganska långt år faktiskt samtidigt som månaderna ändå har flugit iväg. Konstigt det där... Aja, imorgon den här tiden står de allra flesta av oss dyngraka och njuter av den sista timmen på detta år! Gott nytt år på er allihopa! Jag passar på att säga det nu eftersom jag kommer att åka tidigt imorgon! Vi hörs igen 2013!
 

Ligger i soffan och mår skit.

Nog för att jag var hes igår but that's nothing compared to today. Fitta. Det strålar smärta i vänstra hjärnhalvan och blir detta värre vettefan... Jag SKA fira nyår så jag antar att jag får lägga mig tidigt ikväll. Konstigt nog blir jag så jävla emotionell när jag är sjuk så jag ligger i soffan och grinar till Brudens far 2. Nice life.


Where's your crown King Nothing?

Mama said, the memory remains, sad but true, fight fire with fire, the end of the line, better than you, carpe diem baby, king nothing. Tack Metallica för att ni har gjort såna grymma låttiitlar som verkligen kan sätta ord på de mest bisarra situationerna. Sarkasmen flödar inuti mitt huvud, jag gör upp meningar jag aldrig kommer att yttra såvida ingen sätter press på mig och ler för mig själv. Känner mig som seriefiguren Nemi.
 
Jag vet inte om jag någonsin skrev det (jag var nog alldeles för sur, arg och pessimistisk för att skriva det) men jag glömde min nyprsklänning i Örebro........................MEN min sjukt snälla roomie skickade den på posten och igår fick jag sms om att den fanns på Ica, nyår är officiellt räddat! Var på systemet idag också och kirrade drickat så nu är jag redo! Det blir fjället för min del och förhoppningsvis blir det as awesome as can be!
 
Nu ska jag gräva ner mig i andra delen av "Fifty Shades of Grey" som jag inhandlade på mellandagsrean i förrgår! Ciaooooo!
 
 

Måste ju vara fin inför nyår!


God fortsättning!

Hoppas har haft en fin julhelg! Det har jag i alla fall! Julafton spenderades hos moster i Utsjö med massa mat och sällskapsspel för hela slanten! Igår var Juldagsparty på paaaaaartzin (folkets park alltså, hehe) och det var lika kul som vanligt! Förade med många av mina fina och saknade vänner innan vi drog iväg och träffade ännu fler saknade vänner uppe på parken. Alla var sådär lagom fulla och hade verkligen askul hela kvällen, perfekt!
 
Såsat som fan idag, inte ett dugg bakis faktiskt, kollat på film och kom för nån timme sen hem från Lima efter att ha kollat på konsert där. Christina (Kissie som vi kallar henne) gjorde en fantastiskt bra styckte för två violiner skrivet av Bach tillsammans med Martin Lissola! Stolt vän! Imorgon vankas en sväng till Mora för att spana in mellandagsrean, woooopidoo...!
 

Stulen gran - halva charmen!

So it all comes down to this.... Dan' före dopparedan'! Jag är så jävla dålig på det här med att blogga just nu, rimligtvis borde man ju blogga mer när det händer mycket i livet men att ta sig tid till det..? Nej, inte just nu.
 
Kom hem i TID i fredags, fantastisk måste jag säga. Rushade på stan efter föreläsningen och inhandlade de sista klapparna - även till mig själv, hehe. Igår blev det mysdag med julhandling med mamma, thailunch med Yrsa, fika med några fina flickor och sedan hängde jag och Nina för att fixa Sandras julklapp!
 
Började denna dag på bästa sätt genom att stjäla en julgran tillsammans med mamma och moster, haha! Det är ju för roligt! Vi har köpt gran de senaste åren men det blev en liten miss i år så vi fick ut och leta! Känner nu att halva charmen med att ha julgran är att stjäla den från någon annans mark!

Nej, nu ska jag göra det sista! Slängde äntligen i lite ny färg i håret, en mörkare, blev så himlans nöjd!
 

Sista natten!

Nuså, nu har jag avverkat första terminen, dock inte första kursen, här i Örebro! Sista natten här i Baronbackarna för att efter jul flytta in i min egna lya - och det ska bli så jävla skönt!! Har föreläsning imorgon och ska hinna med sista klapparna, men bokar tåg till 14.00 iaf, så imorgon den här tiden sitter jag nersjunken i soffan med mammas mat i magen! Ska faktiskt bli jävligt skönt att få komma hem och bli ompysslad, träffa alla min sjukt saknade vänner som bor där hemma, någon annanstans i Sverige eller som varit ute och rest eller bor i andra länder nu! Reunion på juldagen blir! Känner på mig att det kommer att vara fullt upp de närmsta veckorna men det kommer att vara mysigt!
 
Har verkligen haft några riktigt fina månader här med en hel drös med fina nya vänner och bekanta och jag längtar tills vårterminen och vårnollningen sätter igång! Ska bli så himla kul! Vi ses efter jul och nyår, Örebro!
 
 
so long, suckers!

Vill bara att det ska bli fredag så jag får åka hem!

Jag är så himlans trött, packat och pluggat om vartannat idag och det märks att kroppen redan tagit jul. Det känns som att jag skulle kunna gå i ide och sova till våren. Försöker dock kämpa mig igenom texterna inför seminariet imorgon sen är jag färdig med skolabete för detta år. Viktig föreläsning på fredag morgon som jag känner mig tvungen att gå på dock så att ta ett tidigt tåg hem blev inte något alternativ. Sista julklapparna ska inhandlas också. Över 10 stycken ska fraktas hem till Dalarna, gött för dem att dem har en egen väska..
 
Nu... ska jag läsa dem sista 24 sidorna sen tänker jag sova film. Hejs!
 

Julbak hos fröken Högberg!

Igår blev det julbak hos Sara med de flesta av mina Örebro-pinglor! Pepparkakshus, mozartkulor, marsipangrisar, julmust, lussekatter och glögg....och juleskum!
 
 
Ska ta och få mig lite andra paltor och fixa ordning mig för att sedan åka till stan en sväng och kika på lite grejer! Började packa ihop rummet igår, något jag ska fortsätta med idag. Det är ju inte så mycket, så det mesta är redan nerpackat.. Men jävlar med grejer jag måste få med mig hem!! Jag har en väska helt avsedd för julklappar och så måste jag ha en väska till alla böcker plus min resväska med 2 veckors kläder och smycken, haha. Hårt att vara tjej.

Nyårsklänningen inhandlad!

 
Jag hade väl kanske lovat mig själv att jag skulle ha en färggrann klänningen. Jag ska inte säga "för en gångs skull" för de senaste klänningarna jag köpt har varit i blått och orange - faktiskt. Annars brukar jag väl vara fröken svartklädd..eller ja, kanske mest förut. Jag har ändrat mig en del. Så mycket svart tycker jag ändå inte att jag använder nå längre. Men efter att ha testat hur många klänningar som helst i olika färger och former (och prisklasser för den delen, hehe, alltid kul) så blev det denna. A new little black dress och jag är nöjd! Det finns ju pråligare och jag hade nog önskat något extraordinärt men accesoarerna får göra jobbet.
 
Lång dag i skolan, kändes antagligen längre än den var eftersom jag var nästintill blind. Glömde glasögonen hemma, jävligt smart gjort. Tror ni jag såg något på föreläsningarna? NÄ! Ulrika kom och hämtade upp mig på skolan efteråt (med glasögonen i hand, tack så hemskt mycket!!) så åkte vi till Marieberg och kikade runt lite! Jag handlade flyttkartonger, haha, för när veckan är slut ska alla mina saker vara ihoppackade så att flytten sker smidigt när jag kommer tillbaka!

Adventsfikamys


Hallelujah

Okey, så jag skrev ingenting om min första saltenta men såhär: det var ungefär som att kliva in och sätta sig i ett koncentrationsläger i tre timmar. Provvaktstanterna var så jävla strikta, haha. Rummet var som en lång, bred och läskigt vit korridor med vita bord och gråa stolar. Det var sjukt hur rakt borden stod, nästan så att man funderade på om de mätt med måttstock mellan varje bord. Mot slutet (jag satt kvar till sist såklart, haha) så gick tanterna och dammade av borden med dammvippor - wtf? Okey, om det hade varit efter liksom...
 
Men ja, själva provet var väl ungefär som man hade tänkt sig, kanske inte så översiktliga som önskat. För att vara ett pedagogiskt var det väldigt lite reflekterande frågor faktiskt. Alla höll med om det. Men.. nu har jag ingen mer tenta förrän i början av våren! Bara andra sorts examinationer!
 
Firade med att gå och lägga mig, vakna upp med en smärre panik och sedan öla med klasskompisarna hemma hos Jonte! På torsdagen hade vi seminarium och så var det slut på den delkursen sedan, bara en kvar nu! På torsdagen blev det lunch på Jensens med min biodate och sedan The Hobbit. Och igår? Igår blev det lite julklappshandling sen slappa. Var så jävla trött. Är fortfarande sjukt trött av all stress men nu så bakar jag lussekusar... klockan tio en lördag kväll. Jag ställer dem kraven på mig själv. Jag måste hinna med det innan jul! Lär baka ut, ciao!
 
 

The Hobbit i High Frame Rate - sjukaste, ballaste, grymmaste upplevelsen och filmen på ett bra tag!

Jag kan nog inte med ord beskriva hur jävla grym The Hobbit var.....bara 364 dagar till nästa film - men då blir det midnattsvisningen om jag inte har tenta igen!! Längtar redan! Jag ska dock göra mitt bästa för att uttrycka mig...
 
De har ju delat upp boken i tre filmer och i vanliga fall brukar man väl känna när dem spär på lite väl mycket i filmer som är gjorda från böcker och man vill fylla ut med lite mer. Man kände det även i denna, att de dragit ut på storyn - om man läst boken dvs - MEN inte som något dåligt. Nej, jag skulle snarare säga att de uttnyttjat många detaljer från boken vilket jag tycker är bra gjort! Jag är så jävla nöjd med denna film! Nog syntes det att vissa av skådespelarna åldrats, haha, även Elrond som egentligen inte kan åldras.
 
High Frame Rate då? Det tog ärligt talat en stund att vänja sig vid det nya formatet men jag har aldrig sett en så skarp bioskärm i hela mitt liv. Och jag vet att många funderar över det här med 3D och The Hobbit men jag kan avslöja att de inte har överdrivit med det som de gör i andra filmer så ni kan känna er lugna! Den är perfekt.

Jag vågar typ inte berätta mer för då försäger jag mig och spoilar alltihopa, haha! Men det jag kan säga är: SE DEN. Den är värd varenda krona. Perfektion. Good job, Jackson!!
 

Ovanligt dött.

Mitt liv ringde och undrade var jag tagit vägen. Jag svarade att jag återkommer efter kl.11 imorgon förmiddag. Då är tentan klar och jag behöver bara invänta resultatet.
 
Brief summary: Lördag bjöd på en galet kul faddersittning med mina fina pinglor och faddervänner. Isac befann sig i staden och joinade oss på Strömpis senare under kvällen! Lite för mycket lambo, lite för mycket dricka kanske men vi hade sjukt kul!
 
I söndags fick jag dock betala priset för det och mådde pissigt dåligt måste jag säga, haha! Jag som sällan blir bakis längre.. Lyckades trots det ta mig till stan för att kolla på julkonserten "O Helga Natt" på stortorget tillsammans med Maja, Sara och Luis. Så himla bra och fint! Var så nära gråten under O helga natt... Kolla på tv4 på julafton, jag vinkar nånstans där i klungan, hehe.
 
Igår vaknade jag upp med ryggskott, något jag aldrig haft tidigare. På smärtstillande och i varma kläder tog jag mig till skolan där jag och gänget satt fram till elva igår kväll. Har "bara" en del kvar att "gå igenom med mig själv". Jag arbetar så. Jag läser, skriver anteckningar, läser mina anteckningar och sen skriver jag en genomgående förklaring/sammanfattning för mig själv (genom minnet allra mest alltså) och sedan läser jag på den. Två av tre är klara. Vissa gör ju bara sammanfattningar och läser sedan på dem om och om igen men min taktik fungerar bäst för mig. Jag gör så med sångtexter också. Jag skriver ner texten samtidigt som jag sjunger den.
 
Ska ta en liten promenad nu, har ni inte sett julkalendern idag - gör det!!, sedan ska det pluggas! Hejs!
 

Plugga en fredag?

Ja, för att jag måste. Inte för att jag skulle påstå att jag är sent ute - jag började ju mitt tentaplugg för flera dagar sen men för att jag känner att jag måste ha kontroll över allt. Allt som har med plugget att göra. Så mycket att jag faktiskt har gjort ett strikt pluggshcema eftersom jag har andra aktiviteter denna helg också! Ikväll ska 50 sidor till läsas och sedan är jag klar för kvällen. Jag är störd. Men nu när jag har tappat aptiten så är det lika bra att fortsätta tills den återfinns.
 
Imorgon vankas faddersittning och jag har än en gång konstaterat att min garderob innehåller mycket kläder men har en minoritet av klänningar.. Jag älskar klänningar men i Malung har inte det varit så aktuellt i och med kylan och att jag är en sån förbaskad fryslort. Det blir att prioritera en fin nyårsklänning känner jag...
 
Var förövrigt och hämtade ut dessa idag:
 

Brave - ännu en grym film från Disney Pixar!

Förra året var jag hooked på Trassel som jag upplevde som den bästa Disneyfilmen på bra länge, lagom animerad och bra story. Så modernt jag kan gå för tillfället. Men nu, nu har jag hittat årets favoritdisney (pixar)! Ni har sett den på reklam på tv, internet, i tidningar osv - Brave. Eller Modig som den (såklart) heter på svenska.
 
"Determined to make her own path in life, Princess Merida defies a custom that brings chaos to her kingdom. Granted one wish, Merida must rely on her bravery and her archery skills to undo a beastly curse."
 

Filmen utspelar sig i Skottland på vad jag skulle gissa är någonstans mellan 900-1200-talet. Typ, jag kan ju ha fel.. Men jag tänker liksom Braveheart tid och då stämmer det. Typ. HUR SOM HELST, är den sjukt bra. Jag önskar också att jag kunde rida och skjuta pilbåge samtidigt.... och bodde i ett slott. Jag skratta så jag grät dessutom. 5/5 toasters!
 
 
SE DEN FÖR SJUTTON!

Free spirited

How are you doing?
 
Lite bättre inställning än sist! Som ni kanske förstått är jag alltså tillbaka i Örebroooo, kommit i ett någolunda bra pluggmode and I'm feeling good. Typ! Lite panik fortfarande men för att jag inte ska bli dålig av magkatarren och hamna på sjukhus och tappa massa hår och dessutom få gråa hår (som innan studenten) så är det bäst att ta massa pauser och äta ordentligt. Hellre korta effektiva stunder under dagen än en seg lång dag... precis som på gymmet. Fick en hel del pepp när jag var hemma av mina föredetta arbetskollegor, dem är så bra! Saknar er allihopa, är alltid lika fint att få komma till er!

Ja, det är alltid lika fint att komma hem till mina vänner i allmänhet! Upphämtning när jag kom av bussen, tre-rätters hos bästa Irre och en heldag med jam med Isak. Vi drog på skidtestar och hade en grym kväll på Fjällis i Tandådalen (för er som inte var fjällis är, hehe), träffade en massa folk jag inte sett sen vi tog studenten osv! Sjukt trevligt! Var även hos Täpp Lars och gullegrisarna, mycket fina grejer i verkstaden, åk dit och kika när han har öppet!! Myskväll med mamma och fika/lunch med mina älskade fina vänner som gör mig till den jag är. 
 
Nej, nuså! Bara ett kapitel kvar nu i Ungdomsgrupper i Teori & Praktik (jag ser er stoppa fingrarna i halsen Anna och Diana, haha) sen är den urläst för andra gången. Bara noggrann läsning av delar i Dysthes bok kvar nu! Ska ta och hoppa in i duschen och sedan slänga i mig lite käk. Möte med Nollegruppen ikväll!
 
Fick raggisar av mammisen!

Usch, fy och blä!

Kunde inte sova ett jota i natt, "vaknade" innan klockan, kikade på termometern som sa -29, drog på mig alla kläder jag ägde ungefär och drog till bussen. Telefonen dog på vägen hem till kära Örebro, häll på att dö av svält, kom till skolan och upptäckte att min jävla matlåda ligger kvar i mammas kyl......nickade till under föreläsningen, bussarna krånglar, lillebror har mina täckisar och jag fryser, all kurslitteratur har inte kommit, tentavecka, måste plugga, prestationsångest, fryser fortfarande....

Skitdag, hoppas det är bättre imorn! MÅSTE verkligen komma in i tentamode. NU!

Men tjeeeeeeeena Dalarna, -20!

Jag har haft alldeles för mycket att göra för att ens fundera på att uppdatera här. Sitter och zappar på tv:n nu, har inte gjort det på en evighet. Ska snart iväg igen, vännerna kallar. Besöket på sjukan visade inte på psoriasis (eller cancer, som hyppkonrikern i mig försökte påstå..) men på nått jävla stress-eksem. Sen hade jag tydligen en alldeles för stor leverfläck som inte såg bra ut också. Minioperation, nästa!

Hejdå, livet kallar!
 
 
 
 
 

RSS 2.0