heeeeeeeeey

Jag har blivit sjukt dålig på det här det går liksom i vågor. Just nu är det sjukt mycket som händer - vilket kanske vore roligt att visa upp, men jag är ju glömsk så...eh.. jag glömmer bara bort det. Kanske ska bättra mig, hehe. I tidags var det i alla fall musikkväll på Kotten och utgång på Satin och igår blev det pubrunda! I skolväg hade jag min första grammarlesson igår och det gick fint! Sjukt irriterad över att litteraturlistan i kursbeskrivningen inte stämmer och att den viktigaste boken såklart är slutsåld och halva klassen är utan. Extra kul när lärarna inte ens märkt det själva! MEN de flesta böckerna är iaf på ingång nu när allt är utrett och antalet sidor stämmer med utgivningsår. Alltid lika kul att vara första kullen av en alldeles ny kurs....
 
NÅJA! Idag ska jag fixa ihop en liten skoluppgift, inget som betygsätts för en gångs skull, och sedan blir det universitetet och "Så kan det låta" på musikhögskolans konsertsal. Corax vinner! Har kanske glömt att nämna att jag sökte till studentkören för inte allt för länge sen och tisdags var det dags för audition! Jag tror jag lyckades fånga deras intresse eftersom jag fick både applåder och en dirigent som nynnade på låten ända tills jag lämnade salen. Haha. Så det är fan bara att hålla tummarna!!
 

Pump it up!

Trots att vi var sjukt trötta så tog vi ett pass på gymmet! Köttade lite armar, axlar och mage/rygg. Gött de! Helt borta från träningen har jag inte varit men det har inte varit regelbundet liksom. Det tar sig. Väl hemma blev det sjukt god mat och nu soffhäng! Sista kvällen Henke sover här också! Kommer bli lite tomt...haha.


En liten gök!

Jag var ballerina i fredags iaf. Tog ingen bild dock så det var surt. Men jag var en svartklädd ballerina och kvällen var kul. MEN igår ladies and lads was the night! Skulle vara domare i gårdagens fotbollsturnering men efter att Coraxlaget drabbades av en tråkig skada första matchen så hoppade jag in. Och vet ni vad? Vi vann fan hela skiten. Det blev en nagelbitande final mellan oss och Sobra som slutade i straffar och det var på 5:e straffen vi tog hem segern! Woohoooo!

Första fotbollsmatcherna jag spelat på fyra år och jag fick inte ont i något knä! Blev så sjukt glad över det! Så igår ikväll firade vi med pyjamasparty!


Skiter i att trippa på tå ikväll!

Ja, ikväll är det "Barndomsdröms-fest" som står på schemat och tanken var att vara ballerina, eftersom Prima Ballerina var exakt vad jag ville bli när jag var littin' (eller musiker, sångerska men det är ju så valfri utstrysel), men jag kommer faktiskt att hoppa det (som jag ser det nu). Jag orkar helt ärligt inte lägga ut pengar på utstyrseln, det blir för mycket - sad but true - känner mig som en svikare men det blir faddertröja (tror jag alltså)! Återgäldar dock genom att gå på klubben i pyjamas imorgon kväll, haha. Okey?!
 
Skulle möta en viss malungsa på stan idag men jag tror fortfarande inte han har vaknat.....eller så tappade han bort sig i Karlstad igår kväll. Vad vet jag? JONAS, DAGS ATT VAKNA NU!!
 

Ringrostig, träningsvärk, lång dag, godnatt!

Mer ingående? Jobbade på kåren ikväll och kom hem för en liten stund sen. Första kvällen i baren gjord, var lite spänd och ovan i början men släppte så småningom och jag blev varm i kläderna! Fick goda betyg av lediga medarbetare, ansvariga och chefen så det var braaaaaa. Dem hade ju gaddat ihop sig innan (Johan & Johan det är er jag syftar på....) om att sätta mig i den "jobbiga" baren, haha. Blir mer jobb på kåren tror jag bestämt! Men nu.... SOVA!


Är så slut så jag vet knappt vad jag heter.

1,5 timme på gymmet efter ett alldeles för långt uppehåll. Så jävla skönt och jag LÄNGTAR, som den sjuka människa jag är, tills träningsvärken börjar komma krypande. Ska köra ett pass imorgon med och sedan har jag uppehåll till på söndag! Skönt att vara igång igen!!


Årets första......

LANGOS! Yeeeeeeeey! Gott! Trots att mina fingrar höll på att trilla av på grund av kylan...


A white blank page and a swelling rage, rage

 
Förutom den massiva mat-handlingen jag gjorde så var jag om stan innan också och köpte mig ett fint duschdraperi, äntligen. Någon mer än jag som känner sig så jäkla blottad utan draperi? Man känner sig som ett mongo när man står där naken i badkaret och bara har de (fula) vita väggarna som "skydd". Those days are over though! Köpte även ljus, lila såklart, till ljusstaken jag fick av mamma! Så fin!!
 
Imorgon börjar skolan igen och Engelska 1a ska betas av denna vår! Har fått höra de råaste skratten av mina vänner när jag sagt att jag ska ha den mentor jag har. Hon ska tydligen vara väldigt......barsk. Det skrämmer mig lite så vi får se hur det går, haha. Laddar upp med tända ljus över hela lägenheten, en hel massa te, fin musik (Mumford and Sons♥♥♥) och lite tv.
 
Idag är det dessutom exakt en månad tills jag drar till Stockholm och Slash. Det kittlar i magen bara jag tänker på det. Det enda skrämmande med resan är att jag är själv (ännu iaf). Jag tror mina vänner lackat ur på mina fan-fasoner och till det svarar jag; SKAFFA ER EN IDOL SÅ KANSKE NI FATTAR! Hehe. Någon som vill hänka?!
 

Känner mig vuxen!

Har aldrig handlat så mycket mat, någonsin. Inte heller för så mycket. Men det kommer att räcka resten av månaden och antagligen lite till! Skönt!!


Forever alone, alltid mobbad!

Ja, här tar man äntligen tag i att fortsätta sin träning på campus och som tack fick jag ett felstavat efternamn. Tack, verkligen.....haha. Jag fattar inte! Jag vet många som har svårare efternamn än jag men det är alltid jag som råkar ut för felstavning. Har sedan jag var liten blivit mobbad för det där jäkla namnet; Moravägen, morrajev, Morr osv osv. Tur jag kan skämta om det själv, haha. Ska gå tillbaka till gymmet på onsdag och säga att jag känner mig kränkt (eller inte), det står NÄSTAN "mobba mej". Hilarious!

Nedre bilden är från i somras, jag ska nå dit igen och lite till!


This is fucking awesome

 
 
Jag törs lova att att den här låten spelas varm just nu, både hemma och på nollningen! Så jäkla catchig, man fastnar direkt! Känns som att min musiksmak återigen når oanade höjder. Men det är bra, för då tjatas inte mina absoluta favvolåtar ut.
 
Vilodag igår, chillade runt lite på stan och köpte nya hörlurar sedan jag lyckats spränga mina eller ja, den vänstra strejkade på slutet helt enkelt. Käkade fin söndagsmiddag gjorde vi också! Sen fastande vi i en massa filmer, sjukt rastlösa dock, så vi tog en nattpromme sen!

Började dagen med att tvätta, fixat mig nu, käkat lunch och städat runt och nu chillar jag med massa skön musik!

Nollningen har börjat!

Jag vet inte om det är för att jag har mycket att göra, för att jag har lätt skrivkramp eller för att jag helt enkelt har lust som jag inte uppdaterar så ofta. Borde jag kanske skärpa mig? Är det så?

Man förlorar ganska mycket på att inte skriva på länge, men det är min lilla blogg och det är jag som bestämmer. Den som är intresserad blir nog glad när jag uppdaterar, haha.
 
Nåja! Opponering och revidering på mitt paper gick bra, bara lite småfel som behövdes rättas till! I fredags körde nollningen igång och dessa första två dagar har varit riktigt roliga! Vi startade med färgfest och Corax (min sektion) ägde ut de andra med marginal! Igår var vi på amerkansk fotboll där vårt universitetslag Black Jacks spöade skiten ur Uppsala Snakeheads, det var faktiskt jäkligt underhållande!
 
Vi körde på resten av kvällen på Kåren som hade amerikanskt tema kvällen till ära! Var dock så jävla trött så det fick bli en tidig hemgång för mig! Jag har nog även glömt att nämna att jag skaffat mig en inneboende i ett par dagar - Henke, haha. Tur jag kan hjälpa till med något!
 
Idag är det en välförtjänt vilodag men imorgon drar det igång igen! Vi tänkte dra ner på stan och kika runt lite, sen fixa söndagsmiddag och checka in nån schysst rulle!
 
 

JAG ÄR FÄRDIG!

Mitt paper är inskickat och färdigt och förhoppningsvis blir det ingen mer pedagogik i år!! WOOOHHHOOOOO!! Så skönt att min isolering är över. För det är det man blir när man skriver dessa uppgifter/hemtentor/paper - isolerad från omvärlden. Det enda jag vet om  vad som har hänt i världen senaste dagarna är den galet roliga nyheten (jag har mer kul åt det än vad jag borde) om städaren som stal tåget på Saltsjöbanan och spårade ur - bokstavliget. Snacka om att vara trött på sitt jobb.... Men nu är jag sjukt trött på att skriva, ska ta en promenad ner till hemköp och sedan slänga mig på soffan! Vi hörs!
 
 

Ingen uppenbarelse

Nej, ingen uppenbarelse bara en massa konstiga drömmar om tja... ingenting egentligen. Vad jag kan komma ihåg. Gick upp imorse med ett leende på läpparna ändå och satte igång att skriva på mitt paper, vissa stunder under dagen har varit mer produktiva - andra mindre. Men jag har "rast" nu och endast 300 ord kvar och hela morgondagen på mig att både skriva klart, rätta till och snygga upp det! Jag anser mig färdig för idag egentligen men jag tänker kika på det en gång till och se om orden kommer till mig innan jag ger upp för kvällen!
 
Nog om plugget, ska förmodligen snart och möta upp Henke en snabbis som är i stan och kikar på lägenheter och sedan ska jag handla en massa mat... det var mitt liv det, ha det gött!
 

All by myself á la Bridget Jones

Min dag;
  • hävt mig upp
  • pluggat, skapa syfte och frågeställning
  • städat, grovrengöring
  • läst alla nödvändiga texter för mitt arbete, vilket tog i princip resten av hela min dag....har nån kvar.
  • bränt mig på badvattnet, innan jag klev i för att jag skulle dra ut och sätta tillbaka proppen sedan jag glömt slå på kallvattenkran.
  • Ringt 1177 och få prata med en sjuksköterska från Malung, tur det, jag pratar knappt annan än malungsmål när jag är arg.
  • badat i massa skum och olivolja (which reminds me of Turkey, jag tror jag aldrig skrattat så mycket som när jag och Cath kom ut från Hamamet) samt lyssnat på sköna listan på spotify och hejlöst sjungit med i "All by myself" precis som i Bridget Jones Dagbok. Mina grannar måste tro jag är ett retard. Står inte på förrän någon klistrar en forever alone sticker på min dörr om jag fortsätter. Which I will, because I can.
  • Fått mail om att jag ska provsjunga för en av de mest attraktiva körerna i Örebro, blir kuuuuuul!
  • Börjat skriva på sista examinationsuppgiften på denna kurs, inte mer än ett par hundra ord snart, men det är en början. Dock en sen sådan för att vara jag. Men det löser sig.
Jag har varit ganska produktiv i alla fall. Imorgon ska det hårdpluggas. Jag hade tänkt skriva en massa inatt, får se om det sker eller om jag struntar i det. Tror på det sista. Pluggar bättre på morgonen/dagen jämfört med många andra!
 
Haft många tankar som snurrat i skallen de senaste dagarna. En kris skulle man väl kunna säga. Slängt på luren i örat på mamma och sagt att hon inte kan räkna med barnbarn från mitt håll. Kollat mig själv i spegeln och undrat vad jag är för en och vart felet ligger. Förutom hos min fula näsa. 20-års kris? Livskris? Det vänder snart va? Diana, detta borde gå under dina expertiser - livsfrågor!
 
Kanske borde sluta tänka och gå och lägga mig, så att sömnen kanske bankar vett i skallen på mig eller så jag kanske får en uppenbarelse (fastän jag inte tror på Gud).Det vore väl nått det! Godnatt!
 

I want to ride my bicycle

Smart tillfällig placering av spegeln, aldrig ensam vid matbordet!
 
Har sedan jag vaknade i morse, av någon konstig anledning, haft Queens fantastiska men märkliga låt "Bicycle Race" på hjärnan. Så här har jag pysslat fram och tillbaka sjungandes "I WANT TO RIDE MY BICYCLE, I WANT TO RIDE MY BIIIIIIIIIIIKE" som det störda mongo jag är.
 
Seminariet gick bra, informationen kring sista tentan eller papret har klarnat och jag tror jag vet vad jag ska rikta in mig på!

Eftersom ingenting bra går på tv ikväll så slår jag mig ner och kollar på Phantom of the Opera för typ hundrade gången, lika bra varje gång!

You're not as brave as you were at the start

Första natten gick fint, brukar ha svårt att sova på nya ställen men jag var så sjukt jävla trött att jag däckade nästan direkt.
 
Pluggat sen jag kom hem från den enda föreläsningen vi hade idag, mycket att läsa. Särskilt eftersom vi har ett paper som ska in på onsdag och jag inte läst allt vi behöver ännu... Så jag vet vad jag ska göra i helgen... Måste beställa en bok såhär i sista stund också. Usch, måste klara detta! Sista grejen på kursen och jag ska inte faila!
 
Snart dags för faddermöte, hejs!
 

Det har helt enkelt varit en bra dag idag!

Inlädde dagen med sovmorgon på självaste flyttdagen för att vakna upp och se att vi fått mail från ladok om våra betyg på salstentan. Har i flera dagar gått och varit säker på ett U eftersom jag ändå ordbajsade ganska mycket, typ repeterade mig själv 50 gånger. Men alla frågor jag svarade på var jag säker på svaren på. Men till min lycka visade det sig att jag inte bara klarat ett G utan faktiskt ett VG! Stolt över mig själv måste jag säga!
 
Fick hjälp med flytten av bästa Sara! Vi började 12.15 och packa in allt i bilen och vid 14 hade vi packat ut allt ur bilen och börjat fundera på möbleringen (som blev mycket bättre än jag trodde!). Sedan dess har jag packat upp och pysslat runt här i hemmet, det blir mysigt värre! Längtar till vänner kommer och hälsar på!
 
En nöjd men sjukt trött tjej säger godnatt!
 

Imorgon börjar ett nytt kapitel

I en ny lägenhet, en alldeles egen sådan. Det har verkligen inte varit några problem att bo med någon, tvärtom, det har varit väldigt trevligt! But it all comes to an end. Jag är iaf glad att Örebro är så awesome så att de inte låter sina studenter bo i tält första tiden som på andra ställen - och nej, det är verkligen inte för att få söker utan för att dem har ett bra system som sthlm och uppsala har svårt att erbjuda. Sthlm har fler än en högskola och Uppsala är omåttligt poulärt och har varit sedan 4-500 år tillbaka. Lite svårt att slå. Örebro växer fortfarande, snabbt. Det är boastadsbrist förvisso men garantisystemet borde väl kunna tillämpas på andra ställen eller? Aja, jag vet inte.
 
Tidigt i säng ikväll, 12.00 börjar vi rulla och 16 ska bilen vara tillbaka - no probs. Alla mina grejer får plats på en vända. Ska bli så skönt sen när allt är över!!
 

Meanwhile in Örebro...

Hemma i Örebroooooooo igen! Känner att jag bara vill ha flytten gjord nu så att jag kan börja leva igen. Allt jag har är nerpackat, fick lov att riva upp en tallrik och bestick ur en av lådorna igår, sånt är jobbigt. Det blir sällan som man tänkt sig. Vissa grejer har man dock gått igenom förr och har lärt sig hur de slutar trots att saker och ting kanske ser ut att ha förändrats till en början (den som känner sig prickad kan få ta för sig, ehe) och då blir det ett "I told you so"- moment. Men det är gött, för då får man rätt och att ha rätt är aldrig fel (ååååååååh vad klyftig jag var nu alltså!!).
 
Ska ta och hoppa in i duschen strax sen blir det serier resten av eftermiddagen och sedan en tidig kväll. Somnade sent igår trotts att jag var totalt utmattad. Roa er med att kolla på klippet ni. Dalarna, always and ever.
 

Bara roligt för musiker

Jag tänker trycka en t-shirt med detta;


Imorgon bär det av mot staden igen!

Det känns sådär, man blir så van att vara hemma igen på två veckor att det helt plötsligt känns jobbigt att åka tillbaka.. Kanske mest för att jag har en flytt som väntar när jag kommer hem till Öret, haha. Kan man inte bara teleportera alla möbler och slippa bil eller i detta fall liten lastbil. Blääää. Skönt när det blir gjort iaf, vilket blir på onsdag.

Jobbigt att lämna alla vänner, känns som att man inte hunnit umgås nog, haha. Men snart flyttar en av mina bästaste barndomskompisar ner, längtar! Henke, du är välkommen!! Du också Malin, haha!

Samtidigt ska det bli skönt med rutin, grymt kul med nollningen som kommer snart och sedan att få lämna skit och miserabla förhållanden här i Malung-sälens kommun där problemen kan stanna och arkiveras.

Och nästa gång jag kommer hem? Det får vi se, inte de närmsta 3 månaderna iaf. Påsk. Ev. Hehe.


Happy

Snälla syskon som tänker på syrrans behov!


Promenad


Offentlighet och sekretesslagen, 100 sidor - ååååååååååh vad ROLIGT!

Fy fan. Pluggar. Pluggar. Sen pluggar jag lite till också. Sa jag att jag pluggar? Massa lagar, skollagen, diskrimineringslgen - you name it. Boooooooring as hell. Men jag måste, för på söndag bär det av till Örebro igen och på måndag väntar en examination. En av böckerna jag ska ha kom till Ica när jag kom hem för lov... men när jag öppnade paketet var det fel bok, tack Adlibris för att ni förstör mitt liv!
 
Fick jag sova något inatt då? Nej, för att fittkatten löper - igen - och håller oss vakna hela jävla nätterna. Jag funderar på att bygga en mini-giljotin om hon inte ger sig snart. Drastiskt ska det vara. Off with their heads!
 
Jag har läst ut min bok också och nästa finns inte i Malung. Jag längtar till staden.
 
Pessimisten har talat, nu ska hon ta och fortsätta gör något vettigt med livet och kanske bli på bättre humör. Hejdå.

Nyårsdagen


RSS 2.0